Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

inrichten

Volgens sommige mensen is het het leukste wat er is: een huis of een kamer inrichten. Je hebt een hele stapel spullen die je erin kwijt wilt of moet en het is een uitdaging om daar een mooie compositie van te maken. Hoe je dat doet, heb je helemaal zelf in de hand. Toch zijn er een aantal dingen waarvan het handiger is om die éérst te doen en de boel af te werken met andere items.

 

inrichten

 

Wanneer je begint in een volledig kale ruimte zul je eerst de muren en vloeren moeten afwerken. Denk bij de keuze van kleuren en patronen ook al aan de meubels en accessoires die er later in komen, zodat alles mooi op elkaar is afgestemd. Of je de vloer zelf legt en de muur zelf stuct, schildert of behangt is je eigen keus. Enige ervaring daarbij is handig, maar door zorgvuldig te werken is het (zeker het afwerken van een muur) geen gigantisch lastig karwei.

Op het moment dat de vloeren en muren af zijn kun je beginnen met het werkelijke inrichten. Maak een start met de grootste meubels. In een slaapkamer zijn dat bijvoorbeeld het bed en de kledingkast(en). Zou je eerst de nachttafeltjes op hun plek zetten kun je er later, wanneer je het bed wilt plaatsen, niet meer goed bij. Denk ook goed na over de meubels die aan de wand komen. Een andere tip: meet dingen eerst zorgvuldig uit. Het is ontzettend vervelend als je er pas achter komt dat een kast of bureau ergens niet past wanneer je er al een hele tijd mee hebt lopen slepen.

In het laatste stadium kun je de kleinere meubels en accessoires en plek geven. Sla ook de schilderijen niet over. Zorg dat kleuren goed bij elkaar passen, zeker in een slaapkamer: rustige tinten zijn daar het devies. In een studeerkamer of kinderkamer kan het over het algemeen wat meer knallen!

Lees ook
vouwgordijn
Vouwgordijnen
binnenhuisinrichting
Binnenhuisinrichting
aquarium
Aquarium inrichting
behangen
Binnenhuisdecoratie
pastorijstijl
Pastorijstijl
stoffering
stoffering
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
kamer inrichten
Kamer inrichten
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen