Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vloeren

vloeren

Bomen groeien waar ze willen, maar wij mensen krijgen zonder fundering praktisch niets van de grond. De fundering dient als basis voor het gebouw wat erbovenop komt en heeft tevens een rol als vloer. Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten, gemaakt van allerhande materialen en uitgevoerd in vele types. Maar welke past nu het beste bij jou en jouw inrichting?

Het meest voorkomend zijn houten vloeren. Daarbij is er een keuze tussen parket, laminaat (namaak parket) of een vloer van echte planken die verder niet speciaal is afgewerkt. Parket is verreweg het duurst: honderd euro per vierkante meter is geen absurde prijs. Daarbij zijn de legkosten meegerekend, dus aan materiaal zal het een stuk minder zijn. De vraag is echter wel of je het aandurft om zo’n vloer zelf te leggen. Als je twijfelt is het in ieder geval verstandiger een vakman in te schakelen: die weet precies hoe het moet zodat je er zeker van kunt zijn dat de vloer zo lang mogelijk meegaat.

Marmoleum en linoleum, ook wel bekend als ‘zeil’, wordt ook veel toegepast. Meestal is het goedkoper dan een houten vloer, al kan het hier eveneens behoorlijk in de papieren lopen. Wat geld voor parket geldt eigenlijk ook voor deze vloeren, al is het leggen makkelijker. Toch moet je het alleen doen als je heel zeker van je zaak bent. Luchtbellen onder de vloer krijg je er naderhand namelijk niet meer uit.

Een nieuw type vloer, namelijk beton, is aan een opmars bezig. Dit is al helemaal lastig om zelf te doen, omdat je een hele betonwagen nodig hebt. Bovendien is er speciale apparatuur benodigd om een dergelijke vloer af te werken. Gelukkig hebben de meeste vloerenbedrijven een heel arsenaal aan ‘mannetjes’ klaar die staan de springen om aan een volgende klus te beginnen. Mogelijk een klus bij jou thuis!

 

Lees ook
laminaat plaatsen
Laminaat plaatsen
houten plinten
Houten plinten
olie parket
Parket olie
mozaïektegels
Mozaïektegels
lijmen tegels
Lijmen tegels
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
laminaat ondervloer
Laminaat ondervloer
lamelparket
Lamelparket
sichenia
Sichenia
laminaat
Laminaat
tegeldragers
Tegeldragers
vloerdelen
Vloerdelen