Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Mozaïek

mozaïek

Bij mozaïek wordt een grotere afbeelding of patroon vervaardigd uit kleinere deeltjes (steen of glas) van verschillende kleuren. Meestal worden deze kleinere deeltjes in een wand of vloer gemetseld of door middel van de glas in loodtechniek uit glas gemaakt. Mozaïek is geen kunstvorm die specifiek bij de moderne tijd hoort, integendeel: de oude Grieken en Romeinen brachten al mozaïeken aan in hun luxe villa’s. Ze beelden op die manier goden, keizers maar ook alledaagse taferelen af.

Een mozaïek maken kan op twee verschillende manieren. Allereerst kan men de muziekstukjes direct op de plaats, waar men de afbeelding wil maken, verwerken. Dit is een techniek waarbij veel vaardigheid van de legger wordt vereist. Bovendien kan het erg inspannend zijn, vooral wanneer men continue in een gebukte houding op de vloer moet zitten om het mozaïek samen te stellen.

De andere methode gaat te werk met behulp van een sjabloon. Dit sjabloon kan men maken op stof, karton of papier waarop later de muziekstukjes dan gelijmd worden. Het grote voordeel van deze methode is dat men het niet ter plekke hoeft te vervaardigen. Het kan ook prima op een andere plaats zoals in een atelier of werkplaats gebeuren. De mozaïek wordt echter in spiegelbeeld van de uiteindelijke afbeelding op het sjabloon bevestigd. Is de afbeelding voltooid dan drukt men de mozaïek in het cement waarbij het sjabloon aan de bovenkant gehouden wordt. In tegenstelling tot mozaïeken die ter plekke worden gelegd zijn mozaïeken die gelegd zijn met een sjabloon doorgaans vlakker.

Lees ook
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
chape
Chape
traploper
Geïmpregneerd hout
laminaat plaatsen
Laminaat plaatsen
klinkers
Betonklinkers
parket
Parket
houten plinten
Houten plinten
ondervloer
Ondervloer
prijzen laminaat
Prijzen laminaat
vloerdelen
Vloerdelen
Cementsluier
carobati
Carobati