Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Mozaïektegels

mozaïektegels

Een wand of vloer betegelen is de gewoonste zaak van de wereld tegenwoordig. Wil men echter net iets anders dan kan men ook kiezen om een mozaïek te maken. Dit wil zeggen dat men met behulp van kleine tegeltjes gebruikt om, al dan niet volgens een vooraf vastgesteld patroon, een wand of vloer te bekleden.

Mozaïektegels worden net als hun grote broers, de gewone wand- of vloertegels, gebakken. Er zit alleen een verschil in mozaïektegeltjes die zijn bedoeld om op een wand- of op een vloer te plaatsen. De tegeltjes bestemd voor het bekleden van een wand zijn namelijk gebakken keramiek met een bovenlaag terwijl de tegeltjes die op een vloer moeten komen doorendoor gebakken, en dus veel steviger zijn.

Voor het gebruik van mozaïektegeltjes op een vloer gelden dezelfde voorwaarden als bij de grote vloertegels. Zo mogen ze niet glad zijn en het liefst voorzien van een antisliplaag. Zit er echter geen antislip op de mozaïektegels voor de vloer dan kunnen de voegen dienst doen als antislip. Hierbij geldt dan de volgende regel: hoe meer voegen er aanwezig zijn hoe minder glad de vloer zal zijn. Men moet echter niet vergeten dat dit geen ideale oplossing is en eventueel een anti-slipcoating aanbrengen op de vloermozaïek.

Het aanbrengen van mozaïektegeltjes heeft nog een belangrijk voordeel in vergelijking tot de gewone tegels namelijk minder verspilling van materiaal. Immers bij het leggen van mozaïek worden veel kleinere stukken gebruikt en kunnen openingen dus eenvoudiger worden opgevuld waardoor men veel minder afvalstukjes overhoudt.

Lees ook
lamelparket
Lamelparket
ondervloer
Ondervloer
keramische tegels
Keramische tegels
vloerdelen
Vloerdelen
carobati
Carobati
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
lijmen tegels
Lijmen tegels
houten vloer
Fineerparket
keukenvloer
Keukenvloer
mozaïek
Mozaïek
laminaat
Laminaat
laminaat ondervloer
Laminaat ondervloer