Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Huis verbouwen

huis verbouwen

Een huis verbouwen is een hele klus. Het kost vaak veel geld en er komt veel werk om de hoek kijken. Toch besluiten veel mensen om hun huis, al dan niet zelf, te verbouwen. Ze doen dit vaak omdat ze meer ruimte willen creëren of omdat ze de oude situatie niet mooi of niet meer vinden voldoen aan hun eisen.

Nadat men de financiering heeft rond gekregen voor het bekostigen van de verbouwing, een eventuele nieuwe bouwtekening heeft laten en de benodigde vergunningen heeft geregeld, kan men aan de slag. Voor grote verbouwingsklussen roept men vaak de hulp in van een aannemer. Die zal dan vaak de zware- en/of specialistische klussen voor zijn rekening nemen. Maar omdat het inschakelen van een aannemer vaak een dure aangelegenheid is doet men er goed aan te bekijken wat men zelfs kan doen. Moet er voor het plaatsen van bijvoorbeeld een aanbouw een stuk tuin worden ontruimd dan zou men deze klus gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren. Dit geld ook voor het afbreken van een oude keuken of badkamer. Het afval dat een dergelijke klus met zich meebrengt kan ook zelf worden afgevoerd naar een afvalverwerker.

Men dient echter goed met de aannemer af te spreken wat er precies zelf wordt gedaan en wat de aannemer zal uitvoeren. Eventueel kan er, samen met de aannemer, een soort planning worden gemaakt zodat duidelijk wordt wanneer welke klus gedaan moet zijn en door wie dit dient te gebeuren. Dit voorkomt een hoop onnodige onduidelijkheid aan beide zijden.

Lees ook
zelf verbouwen
Zelf verbouwen
woning verbouwen
Woning verbouwen
Cementsluier
keerwand
Keerwanden
bouwen
Verbouwen
gipsblok
Blokkenspel
hoe start je met een verbouwing
Hoe start je met een verbouwing?
metselverbanden
Metselverbanden
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
Sloopwerken
luxe badkamer
Luxe badkamer