Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Verbouwen

Mensen die hun woning willen verbouwen kunnen hiertoe besluiten om heel uitlopende redenen. Zo zijn er mensen die meer ruimte willen creëren in hun woning terwijl anderen de woning willen veranderen omdat deze in zijn geheel of gedeeltelijk toe is aan onderhoud. In sommige gevallen gaan mensen over tot een verbouwing omdat ze de bestaande situatie simpelweg niet mooi meer vinden.

Aan een verbouwing gaat heel wat werk vooraf. Men moet bedenken wat men wil verbouwen en op welke manier dat zal moeten gebeuren. Soms is het nodig dat er nieuwe bouwtekeningen moeten worden gemaakt door een architect. Bouwvergunningen dienen dan te worden aangevraagd bij de gemeente. Dit alles zorgt ervoor dat een verbouwing niet van de ene op de andere dag kan beginnen. Bovendien dient men voor een financiering te zorgen om de verbouwing mee te bekostigen. Verbouwen is dus niet alleen een grote klus op zichzelf ook het regelen van de benodigde papieren kan een heleboel extra werk opleveren.

Als dan uiteindelijk alles is geregeld dan kan men aan de verbouwing beginnen. Deze kan men zelf uitvoeren of, wanneer men minder handig is, een aannemer de klus laten opknappen. In sommige gevallen kan een aannemer een deel van benodigde papieren regelen zoals de bouwtekening en/of de bouwvergunning. Om niet te veel voor een verbouwing te betalen geldt dat prijzen vergelijken erg belangrijk is. Zowel de prijs van materialen als de kosten voor een aannemer kunnen nogal verschillen. Bekijk verder wat men zelf kan doen om geld te besparen.

Lees ook
huis verbouwen
Huis verbouwen
hoe start je met een verbouwing
Hoe start je met een verbouwing?
gipsblok
Blokkenspel
zelf verbouwen
Zelf verbouwen
keerwand
Keerwanden
Cementsluier
metselverbanden
Metselverbanden
Sloopwerken
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
woning verbouwen
Woning verbouwen
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
luxe badkamer
Luxe badkamer