Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zelf verbouwen

zelf verbouwen

Een aannemer inhuren voor het uitvoeren van een verbouwing kost handenvol geld. Bovendien dient men dan vaak de bouwmaterialen via deze aannemer in te kopen waardoor men minder keuzemogelijkheden heeft dan wanneer men zelf gaat shoppen. Verder kan men dan geen gebruik maken van aanbiedingen in winkels. Hierdoor is men vaak een stuk duurder uit bij een aannemer dan wanneer men zelf op pad gaat.

Natuurlijk zullen er altijd wel klusjes zijn die door een specialist dienen te worden uitgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om zelf met elektrische bedradingen of met gasleidingen aan de slag te gaan zonder daar verstand van te hebben. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het in die gevallen verstandig een vakman erbij te roepen.

Een groot voordeel van het zelf uitvoeren van een verbouwing is dat men precies weet hoe het eindresultaat dient te worden. Door zelf alles te regelen voorkomt men dat er onjuiste materialen worden gebruikt of kleuren anders uitvallen dan men in gedachten had.

Waar men echter wel heel goed op moet letten is de veiligheid. Niet alleen tijdens het verbouwen maar ook daarna moet de situatie veilig zijn. Voer klussen daarom altijd uit op een veilige manier. Laat de klussen waar men geen verstand van heeft door iemand uitvoeren die weet hoe het moet. Dit voorkomt nare verrassingen tijdens en na de verbouwing. Is bijvoorbeeld een leiding niet goed gelegd dat is de kans groot dat er na de verbouwing problemen ontstaan en dat er opnieuw gebroken moet worden.

Lees ook
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
Cementsluier
hoe start je met een verbouwing
Hoe start je met een verbouwing?
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
Sloopwerken
metselverbanden
Metselverbanden
huis verbouwen
Huis verbouwen
bouwen
Verbouwen
woning verbouwen
Woning verbouwen
gipsblok
Blokkenspel
keerwand
Keerwanden
luxe badkamer
Luxe badkamer