Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Een paardenstal kopen of bouwen: Prijzen

Heb je besloten om een paardenstal te kopen? Dan zijn er een aantal opties je kunt overwegen. Zo kun je een paardenstal online kopen, maar ook kun je ervoor kiezen een tweedehands stal te kopen of een stal compleet op maat te laten bouwen.

 

Paardenstal: Kopen of bouwen?

paardenstal kopen of bouwen

Online paardenstal kopen

Naast speelgoed paardenstallen is het tegenwoordig ook mogelijk een ‘echte’ paardenstal online te kopen. Gespecialiseerde bedrijven beschikken over een groot assortiment paardenstallen en kunnen bovendien snel leveren in heel Europa.

De prijzen variëren hier van een simpele box van 2.000 euro tot aan een complete paardenstal van 33.000 euro.

 

Tweedehands stal

Een goede paardenstal kost al snel een paar duizenden euro’s. Beschik je echter niet over voldoende geld? Dan kun je kiezen om een paardenstal tweedehands aan te schaffen. Dit is in de meeste gevallen stukken goedkoper. Verder wordt de prijs ook in grote mate bepaald door het soort paardenstal waarvoor je kiest.

Let wel bij aanschaf op of je over de juiste materialen beschikt. Zodoende kun je de stal uit elkaar halen en weer opnieuw opbouwen. Voor tweedehands stallen kun je het beste kijken op tweedehandssites en zoekertjessites.

TIP: Hou ook rekening met de vereiste vergunningen bij het plaatsen van een paardenstal. Om latere problemen te voorkomen wil je natuurlijk aan de regelgeving voldoen. Lees er hier alles over

 

Paardenstal op maat laten bouwen

Een paardenstal op maat laten bouwen komt uiteraard met zijn prijskaartje. Toch zijn er een groot aantal voordelen aan verbonden. Zo is een paardenstal op maat van hoogwaardige kwaliteit wat wederom zijn invloed heeft op het welzijn van de dieren. Bij het bouwen van een paardenstal ga je best op zoek naar een bouwbedrijf met ervaring. Zij kunnen je perfect bijstaan en bovendien nog bijkomende tips meegeven uit hun ervaring.

Stallen op maat zijn robuust en nagenoeg onverwoestbaar. Bovendien heb je hier de keuze uit tal van mogelijkheden wat betreft de materialen en bouwtechniek van de paardenstal. Wil je bijvoorbeeld een simpele paardenstal of juist een luxe stal? Alles is mogelijk bij een paardenstal op maat. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via het offerteformulier.

 

Zelf een paardenstal bouwen?

Een paardenstal is veelal een flinke investering. Heb je geen twee linkerhanden en bezit je over een groot klusvermogen? Dan kan je overwegen de stal zelf te bouwen.

Toch vallen de kosten van een zelfbouw paardenstal vaak hoger uit dan je denkt. Redenen hiervoor zijn de duurdere kosten in tegenstelling tot fabrikanten die bij groothandels hun hout halen en de bijkomende kosten van het dak, fundering etc. Wie nog extra wil besparen kan op zoek gaan naar tweedehands materialen om de paardenstal mee te bouwen.

Afhankelijk van de grootte van de paardenstal, kan je hier toch al gauw een extra 500 euro op besparen. Reken echter wel een totale kostprijs tussen 2.000 euro tot 3.000 euro.

Een prefab paardenstal kan eveneens een goedkoper alternatief zijn en dus een mogelijke oplossing zijn. Deze zijn vaak goedkoper en hebben vele voordelen. Bij een prefab stal hoef je enkel en alleen de losse onderdelen in elkaar te zetten! Alles waarop je moet letten bij het bouwen van een paardenstal lees je in dit artikel.

 

Kostprijs paardenstalling

De kostprijs van paardenstallen variëren enorm. Zodoende hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijs van een paardenstalling op maat en een online bouwpakket.

 

Prijzen paardenstal op maat

De totale kosten van een paardenstal op maat is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het materiaalgebruik, arbeidskosten en aannemerskosten. Een paardenstal op maat is daarom één van de duurste stallen.

Heb je één tot 3 paarden? En is er geen fundering nodig? Dan liggen de kosten bij een basis- paardenstal op gemiddeld 7.500 euro. Een basisstal op maat kost al gauw 4400 euro dat kan oplopen tot maar liefst 10.000 euro voor een luxe paardenstal. Ben je van plan om echter meer paarden op stal te zetten? Dan kun je al snel een ruime rekening van 8.000 tot 50.000 euro verwachten – dat zelfs kan oplopen tot 100.000 euro.

Van plan om een paardenstal op maat te laten bouwen en benieuwd naar een prijs op maat van jouw wensen en situatie? Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

 

Prijzen online bouwpakket paardenstal

Een simpel prefab bouwpakket kost gemiddeld rond de 2100 euro. Prijzen kunnen variëren en liggen tussen 1.500 euro (voor een enkele paardenstal) tot 5.000 euro (met plaats voor 3 paarden).
Wil je echter zeker zijn van een goede prijs-kwaliteitverhouding? Kies dan liever voor een prefab die iets duurder is en start in de prijscategorie vanaf 2500 euro.

Het beste kun je beginnen met een inventarislijst met alle wensen voor de stal. Op basis van die inventarisatie kun je enkele offertes aanvragen.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een paardenstal bouwen is niet eenvoudig en vergt het nodige denkwerk. Laat je zeker bijstaan door een ervaren stalbouwer om er zeker van te zijn dat je paard niets te kort komt. Vergelijk verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
soorten paardenstallen
Soorten paardenstallen
paardenhok
Paardenboxen
paardenstal bouwen
Paardenstal bouwen: Waarop letten?
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
trekkerhutten
Trekkerhutten
stro bodembedekking paardenstal
De juiste bodembedekking voor een paardenstal
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
paardenstal
Paardenstallen
stallenbouw paard
Stallenbouw
bouw plaatsen paardenstal vergunning nodig
Plaatsen / bouwen paardenstal: vergunning nodig?
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting