Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Veiligheidsglas

veiligheidsglas

Veiligheidsglas zal je niet zo snel terugvinden in een modale gezinswoning, maar het is natuurlijk nuttig om te weten wat het precies is, welke de voordelen kunnen zijn en welke kostprijs je van dit soort glas mag verwachten.

 

Uitleg veiligheidsglas

Veiligheidsglas staat bekend onder verschillende benamingen. Gelaagd glas, kogelwerend glas, kogelvrij glas, … Het gaat steeds om veiligheidsglas.

Duidelijk is dus wel dat het gaat om een sterk materiaal dat bestaat uit verschillende lagen glas met tussenin een soort kunststof (polyvinylbutyral afgekort PVB).

Omdat veiligheidsglas is opgebouwd op een bijzondere wijze, is het ook veel keer sterker dan normaal glas.

Voordelen van veiligheidsglas

Veiligheid is het grootste voordeel, maar hoe wordt dit verwezenlijkt? We weten intussen dat het gaat om glas dat veel sterker is dan traditioneel glas. Veiligsheidsglas is moeilijker om te breken, maar zal wel sneller tekenen van beschadiging vertonen.

Neem je een hamer en sla je gewoon glas in, dan zal deze in duizenden stukken versplinteren. Wie dit met veiligheidsglas probeert te doen zal merken dat het glas wel beschadigd zal raken, maar dat het veel meer moeite zal kosten om het volledig te breken. Om die reden is veiligheidsglas preventief tegen inbraak, het is dan ook tot 250 keer sterker dan normaal glas.

Veiligheidsglas kan ook UV-stralingen tegen houden. Het gevolg hiervan is dat je spullen binnenshuis, minder snel zal verkleuren onder invloed van het zonlicht van buiten. Heb je reeds kozijnen met dubbele beglazing? Dan kan je dit eenvoudig laten vervangen door veiligheidsglas. Omwille van alle laagjes in het glas, werkt deze ook isolerend. Zelfs geluid wordt beter tegengehouden waardoor je een extra voordeel kan bekomen als je woont aan een drukke weg of in het centrum van een drukke stad. Lawaaihinder verminderen is dus ook mogelijk met veiligheidsglas.

Wist je trouwens ook dat veiligheidsglas na productie ook nog kan gezaagd, versneden of aangeboord kan worden? Dit is immers niet mogelijk met normaal glas.

 

Kostprijs veiligheidsglas

Veiligheidsglas kan al gekocht worden vanaf 35 euro per vierkante meter glas. Met deze prijs en de gekende voordelen, maakt dit de aankoop natuurlijk interessant. De prijzen kunnen wel snel oplopen afhankelijk van het type glas. Ook de prijs die een site of winkel hanteert speelt natuurlijk een grote rol.

Vraag sowieso op voorhand gratis offertes aan om onverwachte kosten te voorkomen. Je kan snel tot 4 gratis offertes aanvragen op OfferteNodig.be.
Lees in dit artikel het verschil tussen deze twee diensten.

Lees ook
ramen plaatsen
Dubbel glas: Zelf plaatsen?
hoogrendementsglas
HR glas
brandwerend glas
Brandwerend glas
ramen
Dubbel glas prijzen
vochtmeter
Dubbel glas: Is een lek mogelijk?
dubbele beglazing
Dubbel glas plaatsing: De kostprijs
aluminium ramen voordelen
Driedubbelglas
zonwerend glas
Zonwerend glas
de juiste prijs voor je woning
Dubbel glas? Energie besparen!
ruitenwasser
Ruitenwasser
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting