Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dubbel glas plaatsing: De kostprijs

Het plaatsen van dubbel glas moet je bekijken als een investering die op termijn geld kan besparen. De reden hiervoor is eenvoudig: de isolatiewaarde van dubbel glas ligt veel hoger ten opzichte van enkele beglazing.

De isolatiewaarde van glas wordt aangeduid met een U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatiewaarde en hoe makkelijker de warmte binnenshuis blijft. Op die manier heeft enkel glas een U-waarde van ongeveer 5,8 W/m2-k terwijl dubbel glas een U-waarde heeft van ongeveer 2,8 W/m2-k.

dubbele beglazing

 

Plaatsingkosten terugverdienen

Wie dubbel glas plaatst, zal dat geld terugverdienen door een besparing in stookkosten. Dubbel glas heeft vele voordelen. Zo zal dubbel glas ook geluid tegenhouden, waardoor er een soort akoestische isolatie ontstaat. Veel last van geluiden buitenshuis? Dat kan je verminderen met goed geplaatst dubbel glas.

 

Dubbel glas plaatsing

Dubbel glas plaatsen is een werkje dat je beter overlaat aan iemand met de nodige ervaring. Er zijn veel zaken die kunnen mislopen en glas is snel breekbaar. Ongelukjes kunnen nu eenmaal gebeuren, waardoor de plaatsing van glas toch wel enige precisie vereist. De plaatsing moet ook correct gebeuren en op de millimeter correct zijn. Zo niet dan doet het de voordelen teniet.

Omdat aannemers nu eenmaal geld kosten kan je hen best eerst vergelijken alvorens een offerte te tekenen en de glasspecialist zijn werk te laten doen. Vergelijk meerdere offertes en je zal merken dat je ook hier geld kan uitbesparen. Je komt ook in contact met verschillende soorten specialisten en kan naar jouw eigen gevoel de meest betrouwbare eruit kiezen. Vergelijk dus niet alleen prijzen, maar ook de vakkundigheid van glaszetters!

Ramen plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes aan!

De voordelen van gratis offertes

  • Bespaar tijd en geld.
  • 100% gratis en vrijblijvend.
  • Vergelijken in 3 simpele stappen.
  • Offertes direct op maat.
  • Ontvang de beste service!
Lees ook
hoogrendementsglas
HR glas
ramen plaatsen
Dubbel glas: Zelf plaatsen?
zonwerend glas
Zonwerend glas
vochtmeter
Dubbel glas: Is een lek mogelijk?
de juiste prijs voor je woning
Dubbel glas? Energie besparen!
veiligheidsglas
Veiligheidsglas
ruitenwasser
Ruitenwasser
brandwerend glas
Brandwerend glas
ramen
Dubbel glas prijzen
aluminium ramen voordelen
Driedubbelglas
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting