Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dubbel glas prijzen

Dubbel glas is een populair, ingeburgerd product. Er is dus een grote markt waarin veel wordt geconcurreerd. Als je zelf al onderzoek hebt verricht naar dubbel glas prijzen, dan zal je veel uiteenlopende resultaten gezien hebben.

Een hogere prijs voor dubbel glas heeft in principe weinig te maken met de kwaliteit van dubbel glas die je ervoor in de plaats krijgt. Je zal eerder een hogere prijs tegenkomen voor de service en dienstverlening die de plaatser aanbiedt.

Grote bedrijven kunnen echter groots aankopen en kortingen genieten. De prijs van het glas wordt dan lager en je factuur ook. Indien ze een goede service bieden dan stijgt hun omzet daar ook door. Goedkoper betekend dus niet altijd dat het ook slechter hoeft te zijn. Je doet er altijd goed aan om ervaringen terug te vinden op internet, of om offertes te vergelijken van verschillende professionals. Focus je op je budget, de ervaringen van anderen die je kon terugvinden en vergelijk offertes zodat je zeker bent dat de partij die je kiest, ook de gewenste kwaliteit en service kan bieden.

 

Verschillende soorten

Als je enkel glas gaat vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas, dan zal je veel keuzemogelijkheden hebben. De goedkoopste oplossing bestaat in de plaatsing van normaal dubbel glas. Indien het budget enige ruimte voorziet, dan kan je ook voor andere uitvoeringen kiezen die iets duurder zijn. Duurdere uitvoeringen kunnen extra comfort en extra besparingen op langere termijn opleveren omdat er bijvoorbeeld een betere isolatiewaarde kan voorgelegd worden.

Sowieso loont het ook hier de moeite om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken.

ramen

 

Energiebesparing na plaatsing dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Een van de voornaamste reden om hieruit een selectie te maken, is de besparing die je op de verwarmingskosten kan realiseren. Energie is niet goedkoop, dus elke besparing in het dagelijks budget is goed meegenomen.

Er is keuze uit HR-glas (Hoog Rendement glas), HR+ en zelfs HR++ glas. Verschillend met traditioneel dubbel glas is het gebruik van polyesterfolie met een aantal lagen metaalcoating tussen de twee lagen glas en het gebruik van een edelgas om de isolatiewaarde te verbeteren. Bij traditioneel glas wordt droge lucht gebruikt en dat is net iets minder efficiënt.

HR++ glas zal hierdoor een lagere U-waarde meekrijgen. Dit betekend dat er minder warmte uit uw woning ontsnapt en dat je minder energie zal nodig hebben om uw woning te verwarmen.

Vergelijk gratis offertes via OfferteNodig.be

 

Een cijfervoorbeeld

Stel dat je voor een gemiddeld glasoppervlakte van 20 vierkante meter enkel glas vervangt door HR-glas, dan kan je hierop jaarlijks ongeveer 180€ per jaar besparen aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt hierdoor ongeveer 8 jaar.

Kies je in bovenstaand geval echter voor HR+ glas dan kan de besparing zelfs oplopen tot 20€ per jaar en verdien je dit al terug na 7 jaar. Kies je voor HR++ glas dan loopt de jaarlijkse besparing op tot 260€ per jaar en verdien je je investering al terug na 6 jaar.

Naast de jaarlijkse besparing stijgt ook de waarde van uw woning omdat deze iets energiezuiniger wordt. Ben je ooit van plan je woning te verkopen, dan kan je dus rekenen op een hogere verkoopprijs. Ook de toevoeging van een zonneboiler of zonnepanelen hebben een gunstige impact op de waarde van uw woning.

 

Vergeet de kozijnen niet

Niet alleen de vervanging van enkel glas door dubbel glas levert een besparing op, ook het vervangen van de raamprofielen kan er voor zorgen dat je meer profijt haalt. Houten ramen zullen iets meer onderhoud vergen, maar zijn wel stukken goedkoper dan aluminium of kunststof ramen. Daar komt echter wel bij dat houten ramen een warme en natuurlijke uitstraling hebben.

Aluminium en kunststof ramen kunnen echter betere isolatiewaarden voorleggen en ze zijn ook eenvoudiger om te onderhouden. Dit in combinatie met uw besparing in dubbel glas kan er voor zorgen dat uw jaarlijkse besparing hoger oploopt.

Vergelijk prijzen voor plaatsing van ramen en bespaar tot 30%:

 

Dubbel glas prijzen en besparing

Prijs zonder plaatsing * U-waarde Jaarlijkse energie besparing *
HR € 65 per m² 1,7 – 2,0 € 180,-
HR+ € 70 per m² 1,3 – 1,6 € 220,-
HR++ € 75 per m² 1,2 € 260,-
HR+++ € 110 per m² 0,5 – 0,9 € 280,-

(*) Prijzen en besparingen zijn schattingen. Bereken uw besparing ook op energiesparen.be

 

Tip: Bespaar tot 30% op uw aankoop

Enkel glas vervangen door Hoog Rendement glas? We helpen je op weg in je zoektocht naar het vinden van de geschikte vakman uit jouw regio met onderstaande tips. Vergelijk offertes en vakmannen en bespaar op die manier tot 30% op de plaatsingskosten van uw nieuwe ramen. Vraag gratis offertes aan op deze website voor de plaatsing van nieuwe ramen

 

Lees ook
veiligheidsglas
Veiligheidsglas
ruitenwasser
Ruitenwasser
zonwerend glas
Zonwerend glas
ramen plaatsen
Dubbel glas: Zelf plaatsen?
aluminium ramen voordelen
Driedubbelglas
vochtmeter
Dubbel glas: Is een lek mogelijk?
de juiste prijs voor je woning
Dubbel glas? Energie besparen!
hoogrendementsglas
HR glas
brandwerend glas
Brandwerend glas
dubbele beglazing
Dubbel glas plaatsing: De kostprijs
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting