Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dubbel glas: Zelf plaatsen?

Kan je dubbel glas zelf plaatsen, of is dit een klus dat je beter laat uitvoeren door een ervaren glaszetter? Misschien is het een vraag die je jezelf wel hebt gesteld om alvast de werkuren uit te sparen. Op zich is het mogelijk als je al enige ervaring hebt met dus soort klussen, maar er kan echter heel veel fout gaan.

Omdat het gaat om een materiaal dat heel erg breekbaar is, raden we je aan om je toch te laten assisteren door een vakman.

Werken met glas komt niet zonder gevaren en een ongeluk is gauw gebeurd. Los daarvan is het ook een precisiewerkje omdat de plaatsing van het glas correct moet gebeuren.

Als je alle materialen koopt in een bouwmarkt zoals Gamma of Brico en uiteindelijk zelf de ramen plaatst, dan zal je inderdaad goedkoper uitkomen, maar het risico dat er iets misloopt is veel groter. Breekt het glas, dan zal je uiteindelijk duurder uitkomen. Een glaszetter heeft immers alle professionele benodigdheden om de ramen te plaatsen en kent ook de gevaren. Bij de minste twijfel raadpleeg je dus best een vakman.

Op OfferteNodig.be kan je snel tot 4 gratis offertes aanvragen.

 

Waarom dubbel glas plaatsen?

Dubbel glas plaatsen zal een investering zijn, maar als je enkel glas moet vervangen dan zal je deze investering op termijn kunnen terugverdienen. Dubbel glas heeft immers een veel betere isolatiewaarde dan enkel glas. Dit noemt men de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter (want er ontsnapt minder warmte uit je woning).

Algemeen beschouwd kunnen we stellen dat de terugverdientijd enkele jaren duurt. Je spaar intussen wel energiekosten uit. Deze thermische isolatie is het grootste voordeel ten opzichte van enkel glas, maar daar komt ook nog eens bij dat geluidshinder beter wordt tegengehouden door dubbel glas. Woon je dus in een drukke buurt dan kan je ook genieten van betere akoestische isolatie.

 

Lees ook
geldstukken euro's
Dubbel glas prijzen
brandvertragend glas
Brandwerend glas
ruitenwasser
Ruitenwasser
dubbel glas
Dubbel glas plaatsing: De kostprijs
Driedubbelglas
Driedubbelglas
dubbel glas
HR glas
dubbel glas
Dubbel glas? Energie besparen!
zonwerend glas donker
Zonwerend glas
raam op een kier
Dubbel glas: Is een lek mogelijk?
veiligheidsglas
Veiligheidsglas
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen