Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Waterverzachter

Waterverzachters zijn middelen waarin stoffen zitten die calcium- en magnesiumionen aan zich kunnen binden. Hierdoor zullen deze gebonden stoffen gaan neerslaan en wordt het water minder hard. Hard water is immers niet goed voor allerlei verschillende huishoudelijke apparaten waarin water wordt verwarmd. Voorbeelden van dergelijke apparaten zijn: een wasmachine, een vaatwasser, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Niet alleen kunnen de calcium- en magnesium neerslaan verwarmingselement maar ook kan de neerslag zorgen voor verstoppingen van filters en leidingen in het apparaat.

Apparaten kunnen ernstig beschadigd raken of zelfs stuk gaan wanneer er zich teveel neerslag op het mechanisme heeft afgezet. Vooral het verwarmingelement is gevoelig voor dergelijke afzettingen. Maar leidingwater is immers niet overal van gelijke samenstelling. Op plaatsen waar het water zacht is zijn waterverzachter in principe overbodig. Voor gebieden waar het water echter harder is kan een waterverzachter een hoop problemen voorkomen.

Wanneer er immers schade aan een huishoudelijk apparaat optreedt brengt dit in de meeste gevallen veel kosten met zich mee. Het beschadigde onderdeel zal moeten worden vervangen of, in het ergste geval, moet men overgaan tot de aanschaf van een nieuw apparaat omdat het oude niet meer te herstellen blijkt te zijn. Door een waterverzachter toe te voegen aan het water van bijvoorbeeld een wasmachine of een vaatwassers kan men veel onnodige reparaties of vernieuwingen voorkomen. Bovendien voorkomt men dat de vaat, die in een vaatwasser zonder toevoeging van een waterverzachter, wordt schoongemaakt een sluier zal ontwikkelen van de neerslag van magnesium en calcium uit het leidingwater.

Lees ook
no image set
Waterlekken voorkomen: Tips
no image set
Waterontharders
no image set
Leidingwater
no image set
Mengkraan
no image set
Regenpijp
afsluiters
Afsluiters
no image set
Waterbehandeling
no image set
Vlinderklep
no image set
Kalkaanslag
no image set
Filter regenwater
no image set
Waterhardheid
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen