Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie wil zeggen dat het regenwater wordt opgevangen in een regenput en daarna wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. Men kan hierbij denken aan het doorspoelen van het toilet, het besproeien van de tuin en het wassen van de auto. Wanneer er een goed filtersysteem is geplaatst kan men nog veel meer doen met het opgevangen regenwater. Zo kan het water dan gebruikt worden voor de wasmachine, de vaatwasser, het water om te douchen en te baden, enzovoorts.

 

regenput

 

Door op deze manier met het regenwater om te gaan kan men een aanzienlijk bedrag besparen op de waternota en op de heffing die de overheid op het oppervlaktewater heeft ingesteld. Men moet voor een deugdelijke regenwaterinstallatie wel gauw een bedrag van 2.500 euro rekenen maar die zijn al binnen enkele jaren weer terugverdiend. Bovendien is het recupereren van het regenwater goed voor het milieu. Men hoeft immers minder water te gebruiken dat is gereinigd om als drinkwater dienst te doen.

Heeft men een regenwaterinstallatie aangelegd maar ontstaat er toch een tekort aan opgevangen regenwater dan kan men gewoon overschakelen op het drinkwaternetwerk. De leidingen van het drinkwater en het regenwater mogen echter niet op elkaar aansluiten. Het drinken van regenwater kan namelijk nadelige gevolgen opleveren voor de gezond. De waterput met regenwater kan men wel bijvullen met drinkwater indien nodig. Het aftappunt van een tank waarin regenwater zit opgeslagen moet duidelijk gemerkt zijn zodat men het water niet kan verwarren met drinkwater. Vermijdt derhalve dat kinderen bij een dergelijk tappunt kunnen komen.

Lees ook
waterkleppen
Vlinderklep
waterpijp
Regenpijp
waterlek
Waterlekken voorkomen: Tips
water
Waterbehandeling
mengkraan
Mengkraan
regenwater opvangen
Filter regenwater
waterverzachter
Waterverzachter
waterhardheid
Waterhardheid
leidingwater
Leidingwater
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
waterontharder
Waterontharders
kalkaanslag
Kalkaanslag