Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Regenpijp

In ons land valt er vaak grote hoeveelheden neerslag. Deze neerslag komt overal terecht dus ook op de daken van woningen, kantoren, bedrijven en andere gebouwen. Om te voorkomen dat het water als een waterval van het dak komt vallen worden er dakgoten aan het dak bevestigd. Zo kan het water worden opgevangen en door middel van een regenpijp worden afgevoerd.

 

waterpijp

 

De regenpijp wordt met beugels aan de buitenmuur bevestigd en sluit precies aan op de dakgoot zodat er geen water weg kan lekken. Zou dit niet het geval zijn dan zou het regenwater langs de muren gaan lopen en zo schade aan het materiaal aanrichten. Hout haat immers door vocht rotten en door corrosie kan steen aangetast worden. Het aanbrengen een goede afvoer van regenwater kan bovendien schade aan de tuin of de bestrating voorkomen.

Naast de afvoer van hemelwater heeft een regenpijp tegenwoordig ook nog een aantal andere functies verkregen zoals het verzamelen van regenwater ten behoeve van bewatering van de tuin. De regenpijp kan men voor deze toepassing uitmonden in een regenton. Wil men het water niet bewaren dan is een afvoerputje de ideale afvoermethode. Verder zijn er tegenwoordig speciale bloembakken in de handel die men aan een regenpijp kan bevestigen zodat deze niet alleen functioneel maar ook nog eens van decoratieve functie kan vervullen in een tuin. Een kale regenpijp is immers maar een saai gezicht. Ze zijn namelijk in veel gevallen gemaakt van grijs of zwart pvc dat de tuin niet bepaald vrolijker doet ogen.

Lees ook
regenwater opvangen
Filter regenwater
waterlek
Waterlekken voorkomen: Tips
kalkaanslag
Kalkaanslag
leidingwater
Leidingwater
water
Waterbehandeling
afsluiters
Afsluiters
waterontharder
Waterontharders
regenput
Regenwaterrecuperatie
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
mengkraan
Mengkraan
waterverzachter
Waterverzachter
waterhardheid
Waterhardheid