Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Steen

Steen is een erg breed begrip het kan naar allerlei dingen verwijzen zoals een harde stof die is samengesteld uit mineralen maar ook een hard bouwmateriaal bestaande uit kalk of cement kan steen genoemd worden. Naast deze “namaak”stenen wordt er in de bouwsector ook gebruik gemaakt van zogenaamde natuursteen. Dit zijn stenen of tegels die gedolven zijn en dus niet in een fabriek geproduceerd.

Steen kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Er kunnen wegen en paden mee worden verhard, huizen en andere bouwwerken mee worden vervaardigd maar ook binnenshuis kan men steen gebruiken om bijvoorbeeld de vloer mee te bedekken of een aanrechtblad van te maken. Doorgaans wordt er voor de bouw van huizen zogenaamde bakstenen gebruikt dit is een steen die in grote aantallen wordt gebakken in een steenfabriek. De prijs van deze stenen is dan ook beduidend lager dan die van natuursteen. Natuursteen is immers geen massaproduct en erg komt heel veel arbeid aan te pas voordat men een natuursteen als bouwmateriaal kan gebruiken.

Zowel natuursteen als de namaak variant zijn er in verschillende kwaliteitsklassen. De ene soort steen is immers hard terwijl de ander juist zachter en meer poreus is. Marmer is een voorbeeld van een natuursteen die vrij hard is terwijl kalksteen daarentegen erg zacht is en een poreuze structuur heeft. Evenals bij natuursteen kan men dit onderscheid ook maken bij de namaak stenen: gips is minder hard en minder duurzaam dan bijvoorbeeld stenen van cement. Voor elke klus is er dus een passende steensoort nodig.

Lees ook
no image set
Arduin
no image set
Arduin reinigen
no image set
Jasberg
no image set
Arduin dorpels
no image set
Snelbouwstenen
no image set
Kalkzandsteen
no image set
Betonklinkers
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis