Jasberg

Jasberg is een soort natuursteen die wordt gebruikt om vloeren, wanden en trappen mee af te werken. Dit gesteente kan zowel in woningen als in bedrijven met een matig tot intensief collectief gebruik worden toegepast. Het is namelijk erg duurzaam en slijtvast. De jasberg dient er overigens wel altijd te worden beschermd tegen weersinvloeden zoals regen, wind en vorst.

Voordat jasberg kan worden geplaatst moet men een folie leggen, bijvoorbeeld een polyethyleenfolie, hierop komt de dekvloer van gestabiliseerd zand om te voorkomen dat er vocht vanuit de ondergrond in de steen trekt. Het leggen van alleen folie op een betonvloer is niet voldoende om te voorkomen dat er vochtg vanuit de beton in de jasberg trekt. Ook aan de randen van de vloer dient men te zorgen dat er geen vocht in de stenen kan dringen. Jasberg kan worden gelegd in een legmortel, die geschikt is voor natuursteen, van anderhalf tot drie centimeter. Om een cementsluier of de tegels te voorkomen moet alle specie en voegmiddel direct van de jasberg moeten worden verwijderd.

Tijdens de periode dat de vloer moet drogen (ongeveer twee weken) mag men geen afdekmiddelen op de vloer leggen, zelfs geen karton. Dit kan namelijk leiden tot schade aan de vloer. Is jasberg gebruikt om de vloer mee te betegelen dan zal men tevens matten moeten neerleggen om te voorkomen dat bijvoorbeeld zandkorrels krassen op de vloer kunnen veroorzaken. Voor de reiniging van jasberg mag men nooit een zuurhoudend product gebruiken. Dit zal steen immers onherstelbaar beschadigen.

Lees ook
Snelbouwstenen
arduin steen
Arduin dorpels
blauwe steen
Arduin
klinkers
Betonklinkers
steen
Steen
arduin steen
Arduin reinigen
Kalkzandsteen
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld