Snelbouwstenen

De redenen waarom men snelbouwstenen gaat gebruiken is heel divers. Het kan zijn dat men dergelijke grote stenen mooier vindt dan de gewonen stenen of dat ze beter bij het type woning passen. Snelbouwstenen kunnen ook worden gekozen omdat ze, in tegenstelling tot de gewonen stenen, minder aanleiding geven tot het ontstaan van scheuren in het pleisterwerk. Zeker wanneer men grotere oppervlakken wil gaan bedekken met muurpleister kan dit een belangrijke reden zijn om juist snelbouwstenen te gaan gebruiken.

Het formaat van de snelbouwstenen kan ook een aanleiding zijn voor de keuze van dit bouwmateriaal. De snelbouwsteen is immers een stuk groter dan de gemiddelde steen die men in de bouw gebruikt. Hierdoor kan men, zoals de naam van de steen al duidelijk aangeeft, in een sneller tempo bouwen. Doordat men immers minder stenen nodig heeft in vergelijking tot de gewone maat stenen hoeft men minder vaak dezelfde handeling te verrichten waardoor het werk eerder klaar is.

Wanneer men snelbouwstenen in huis wil gaan gebruiken moeten ze aan andere eisen voldoen dan wanneer ze bijvoorbeeld worden gebruikt voor de bouw van een gevel. Binnen speelt het weer immers geen rol meer en bovendien zal men vaak de muur voorzien van een pleisterlaag waardoor ook het esthetische motief geen rol meer speelt. Buitenshuis dient een snelbouwsteen echter bestand te zijn tegen allerlei weersinvloeden zoals vorst, regen, enzovoorts. Bovendien wordt het uiterlijk van de snelbouwsteen hier van een groter belang. Verder is het praktisch wanneer ze ook zowel geluid als temperatuur isoleren.

Lees ook
klinkers
Betonklinkers
Jasberg
arduin steen
Arduin reinigen
steen
Steen
arduin steen
Arduin dorpels
Kalkzandsteen
blauwe steen
Arduin
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld