Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Weidebloter

Het maaien van een grasveld lijkt een eenvoudig klusje, maar dat hoeft het lang niet altijd te zijn. Er zijn ontzettende veel apparaten en machines voor ontwikkeld dat een leek door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het een beetje vergelijken met een kapper. Ook die heeft de keuze uit talloze soorten scharen en messen, waarbij elk bedoeld is voor een specifiek klusje. Dat is bij maaimachines net zo. Waar een klepelmaaier bijvoorbeeld vooral geschikt is voor het maaien van allerlei taaie gewassen (met hier en daar ’n tak) is een weidebloter (hij heet echt zo) bedoeld voor het maaien van hoog gras.

Het is echter niet zo dat deze laatstgenoemde niets kan hebben: in vergelijking met een cirkelmaaier (ook geschikt voor hoger gras) kan een weidebloter tegen zwaardere omstandigheden. Denk daarbij aan heel hoog groeiend gras of wat ruiger onkruid. Ze worden daar dan ook zeker voor gebruikt. Het uitmaaien van een weide of een berm is prima werk voor deze machine.

Net als de eerdergenoemde klepelmaaiers zijn weidebloters niet voor particulier gebruik, tenzij die particulier een boer is. Je hebt namelijk wel een trekker nodig om met een weidebloter aan de gang te kunnen gaan. Ben je in het bezit van zo’n apparaat is de samenwerking perfect. Voor ongeveer duizend tot vijftienhonderd euro (het aanschafbedrag, exclusief BTW) kun je ermee aan de slag.

Lees ook
no image set
Maaidorser
no image set
Zitmaaiers
no image set
Frontmaaier
no image set
Mulchmaaier
no image set
Gazonmaaier
no image set
Bosmaaiers
no image set
Klepelmaaier
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis