Verbouwers.be

Klepelmaaier

Voor particulieren niet interessant, maar geliefd in de agrarische sector is de klepelmaaier. Veel gemeentes gebruiken dit apparaat om bermen en slootkanten mee te maaien. Daar is deze machine namelijk uitermate geschikt voor. Gelijkenissen met een normale grasmaaier, die wordt gebruikt om het gazon te maaien, zijn er nauwelijks. Dit is zwaar materieel, dat dan ook bedoeld is voor zware klussen.

Maar eerst is het tijd om een onduidelijkheid weg te nemen. Immers, de naam ‘klepelmaaier’ is voor de meeste mensen niet direct logisch te verklaren. De machine heeft zijn naam te danken aan de techniek die wordt gebruikt om te maaien. In de behuizing zit namelijk geen normaal snijblad of -mes, maar een serie ‘klepels’. Deze metalen stukken zijn ongeveer tien centimeter groot en draaien op hoge snelheid rond. Op die manier slaan ze de begroeiing kapot.

Want een klepelmaaier is namelijk niet alleen voor gras bedoeld. Hoewel het niet mogelijk is om er een compleet bos mee tegen de vlakte te helpen, zijn een paar lage struiken geen enkel probleem. Dik gras, onkruid (brandnetels, bijvoorbeeld) en dunnere takken (tot twee centimeter in doorsnee) zijn eveneens geen enkel probleem.

Het gebruik kan dat wel zijn: je hebt er namelijk een tractor of soortgelijk apparaat voor nodig. Zag je jezelf al met een klepelmaaier op je grasveld aan de gang kun je dat idee nu dus wel uit je hoofd zetten. Voor boeren is dit vereiste echter geen enkel probleem: ze hangen de klepelmaaier eenvoudig aan de werktuigdrager van hun tractor (of andere landbouwmachine), sluiten de koppelingen aan en kunnen direct aan de slag.

Lees ook
no image set
Mulchmaaier
no image set
Maaidorser
no image set
Gazonmaaier
no image set
Bosmaaiers
no image set
Frontmaaier
no image set
Zitmaaiers
no image set
Weidebloter
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld