Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Frontmaaier

Als je met een klus bezig bent is het vaak wel zo fijn om ook te kunnen zien wat je aan het doen bent. Wanneer je bijvoorbeeld een aanhanger trekt met je auto is het lastig om die in de gaten te houden: hij hangt immers achter de auto. Toen men het maaien van gras en gewassen op een gegeven moment ging mechaniseren was het dan ook niet verrassend dat de maaimachine aan de voorkant van de trekker werd bevestigd. Op die manier kon de boer of landbouwer precies zien hoe het maaiproces vlotte en was het eenvoudig in de gaten te houden of er geen stukken werden overgeslagen.

De hierboven beschreven maaiers, zogenaamde frontmaaiers, zijn nu bijna standaarduitrusting voor elke agrariër die in het bezit is van een flink stuk (wei)land. Een frontmaaier heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van een maaimachine die aan de achterkant van de tractor wordt aangekoppeld. Zoals gezegd kun je nu makkelijk zien waar je met de maaier heen gaat, maar omdat de achterkant van de tractor vrij wordt gelaten blijft er ruimte over voor andere landbouwmachines. Daarbij kun je denken aan een opraapwagen (zodat het gras in één rit wordt gemaaid en wordt opgeraapt) of een schudder, die het gras na het maaien verspreid over het weiland.

Ook de grasmaaiers voor particulier gebruik zijn vaak frontmaaiers. De gebruiker loopt in de meeste achter de grasmaaier aan en duwt deze voort, precies in de richting waar hij of zij de machine wil hebben. Hoewel er bij zitmaaiers vaak sprake is van een ontwerp waarbij het snijvlak onder de bestuurder is gepositioneerd zijn er ook zitmaaiers (met name de grotere modellen, in gebruik door hoveniers en plantsoenendiensten) waarbij het maaivlak vóór de bestuurder uitsteekt.

Lees ook
no image set
Weidebloter
no image set
Gazonmaaier
no image set
Klepelmaaier
no image set
Zitmaaiers
no image set
Mulchmaaier
no image set
Bosmaaiers
no image set
Maaidorser
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis