Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gevelbepleistering

Pleisterwerk, of kortweg ook wel pleister genoemd, is een laag mortel (specie van een fijne soort beton) die kan variëren van enkele millimeters tot wel enkele centimeters dik. Deze mortel bestaat voornamelijk uit kalk waaraan soms zand of een andere toeslag is toegevoegd. Het mengsel wordt meestal gebruikt om plafonds, muren en gevels te bedekken. Het aanbrengen van een laag pleister op een gevel is vooral bedoeld om de gevel een egaal aanzien te geven. Een bijkomend voordeel is echter dat de gevel tevens wordt beschermd tegen vocht en vuil. Bovendien is er tegenwoordig een siliconen variant te koop die nog duurzamer is dan de mineralen variant. De siliconen pleister kan over een cementpleister worden aangebracht.

Gevelbepleistering, dat in de volksmond ook wel crepi wordt genoemd, kan men aanbrengen op zowel oude als nieuwe gevels evenals op beschadigde of afgebladderde gevels. De pleister is in diverse kleuren in de handel maar men kan natuurlijk ook zelf een gewenste kleurstof aan de pleister toevoegen om de gewilde kleur te verkrijgen. Het is dus een manier van gevelafwerking die voor veel mensen een mooie oplossing kan bieden. Er is immers voor ieder wat wils te verkrijgen. Indien gewenst kan men er, nadat de pleister lang genoeg is uitgehard, een bepaalde structuur in de pleister aanbrengen.

Het bepleisteren van een gevel kan prima in combinatie worden gedaan met het aanbrengen van isolatiemateriaal. Verder kan het pleisterwerk ervoor zorgen dat de gevel vochtwerend wordt waardoor men in huis van een eventueel vochtprobleem wordt verlost.

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

Lees ook
gevelreiniging
Gevelreiniging
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
gevelreiniging
Gevel reinigen
gevel impregneren waterdichte beschermlaag
Elastische voegen
gevelbepleistering
Buitenbepleistering
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
steenwol isolatie
Steenwol
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
crepi
Crépi
cement
cementsluier
gevel beplating
Bardage