Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Crépi

Oude technieken herleven. Kalkverf heeft een comeback gemaakt en hetzelfde geld voor een vergelijkbaar product dat aan de buitenkant van de woning wordt aangebracht. Crépi, dat ook wel bekend is als gevelpleister, is een vorm van gevelbekleding. Het materiaal is het best te vergelijken met sierpleister, ware het niet dat dat aan de binnenkant van het huis wordt gebruikt.

Het spul is in verschillende soorten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er een aantal manieren waarop je het kunt verwerken. Zo is het mogelijk om het rechtstreeks op de buitenmuur aan te brengen. Een andere optie is om eerst een laag isolatiemateriaal aan de muur te bevestigen (te plakken of te schroeven), en de crepi daarop te laten hechten. De keuze is in principe open, al is de eerste manier vooral geschikt voor muren van cellenbeton. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van isolatiemateriaal ben je uiteraard meer geld kwijt (je moet immers ook die isolatie aanschaffen), maar daar staat tegenover dat het de muur beter beschermd. Door temperatuurschommelingen kan de crepi namelijk scheuren gaan vertonen. Door het isolatiemateriaal wordt de kans daarop tot een minimum beperkt.

Wanneer je kijkt naar de verschillende soorten gevelpleister zul je al snel op drie hoofdgroepen stuiten: basispleisters, sierpleisters en verf. Die eerste heb je altijd nodig. Je kunt ze zien als een soort onderlaag van de crepi. Het doel van deze basispleisters is het creëren van een hechtlaag tussen muur en sierpleister. Die wordt namelijk op de basispleister aangebracht, waarbij er de keuze is tussen pleisters op basis van mineralen of op basis van kunsthars (synthetische sierpleisters). De verf zorgt ten slotte voor de finishing touch. Het grote aantal tinten zorgt ervoor dat je je gevelbekleding in elke gewenste kleur kunt afwerken.

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

Lees ook
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
schimmel op vochtige muren
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
Spouwmuurisolatie
muren injecteren
Muren injecteren of gevel impregneren?
isolatiemateriaal
Kruipruimte
gevelbepleistering
Buitenmuur
waterdichting
Waterdichting
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
isolatie-voorbeeld
Polyurethaan
Gevelbekleding
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken