Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kamer behangen

Tegenwoordig is het behangen van kamers weer helemaal in de mode. Niet alleen het witte behang met allerlei structuren erin maar vooral ook behang in hippe kleuren en motieven. Veel mensen zien echter wel op tegen het behangen zelf: het geklieder met lijm en het nauwkeurige werk om het behang mooi op zijn plaats te krijgen (en te houden), Toch is behangen een goede methode om een kamer een complete gedaanteverwisseling te laten ondergaan.

Er zijn zoveel verschillende soorten behang in de handel dat men zo fantasierijk kan zijn als men maar wil. Naast behang in één egale kleur zijn ook strepen, ruiten, en allerlei geometrische figuren in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen. Maar ook behang waarop een fotoprint is geplaatst zijn helemaal hip. Hiervan zijn onder andere dieren, bloemen, landschappen en dergelijke te koop. Er zijn zelfs bedrijven waar men zelfontworpen behang kan laten drukken om zo een kamer helemaal naar eigen smaak te kunnen aankleden.

Wanneer men een kamer wil gaan behangen dient men eerst goed te meten hoeveel behang men nodig heeft. Er moet dan rekening worden gehouden met een eventueel design dat aan moet sluiten op een volgende baan ebhang. Hierdoor ontstaat er immers een gedeelte dat men niet meer kan gebruiken. Op de verpakking van rollen behang staat vaak aangegeven hoeveel het verlies meestal per rol bedraagt. Zo kan men eenvoudig berekenen hoeveel rollen men voor het behangen van een ruimte nodig heeft. De banen behang dienen altijd precies tegen elkaar aan te sluiten.

Lees ook
vliesbehang
Vliesbehang
behang verwijderen
Behang verwijderen
behangen
Behangen
glasvezelbehang
Glasvezelbehang
behangpapier
Behanglijm
behangpapier
Behangpapier
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren