Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Behanglijm

Behanglijm is er, net als behang in allerlei soorten. Voor elke soort behang is er wel een speciale behanglijm in de handel verkrijgbaar. Dit is ook wel nodig want niet elk behang blijft goed zitten wanneer men zomaar een behanglijm gaat gebruiken.

In de meeste gevallen wordt de juiste behanglijm eerst op het behang zelf aangebracht en laat men het ongeveer tien minuten in het behang trekken. De enige uitzondering op deze regel is het zogenaamde vlisobehang. Wanneer men dit namelijk gaat aanbrengen wordt niet het behang maar juist de muur met de lijm ingesmeerd.

Welke behanglijm men dient te gebruiken is afhankelijk van het soort behang dat men heeft gekozen. Zo zal een dik en zwaar behang een andere lijm nodig hebben dan het klassieke behang dat van 100 procent papier is gemaakt. Doordat er vandaag de dag steeds meer verschillende soorten behang worden geproduceerd, zoals vinylbehang, cellulosebehang, glasvezelbehang en textielbehang, dient men zich bij de aankoop goed te oriënteren op de juiste behanglijm. In de regel kleeft een zware lijm beter.

Voor het lijmen van papieren behang zijn er behanglijmen in poedervorm verkrijgbaar die men zelf in water oplost en goed mengt. Een dergelijke lijm is overigens tegenwoordig ook als kant-en-klare variant in de handel verkrijgbaar. Deze lijmsoort staat bekend als ongevaarlijk voor de gezondheid van de mens en wanneer men de poedervariant koopt is deze behanglijm ook nog eens erg lang houdbaar. Men dient er echter wel voor te zorgen dat de poeder niet kan worden ingeademd.

Lees ook
behang verwijderen
Behang verwijderen
behangen
Behangen
glasvezelbehang
Glasvezelbehang
vliesbehang
Vliesbehang
behangpapier
Behangpapier
behangen
Kamer behangen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren