Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Behang verwijderen

Behang aan de muur is vaak een erg decoratieve manier om de muur te beschermen tegen vuil en vocht. Bovendien kan men door het behangen van muren scheuren en vochtplekken in en op de muur goed wegwerken. Maar wanneer er al behang op een muur zit en men wil een nieuwe laag aanbrengen, of een andere manier gebruiken om de muur te decoreren, dan zal het oude behang van de muur moeten worden verwijderd.

Zeker wanneer men van plan is om nieuw behang te gaan plakken is het weghalen van de oude laag (of lagen) behang heel belangrijk. Het is namelijk niet altijd het geval dat behangplaksel altijd hecht op de oude laag behang. Verder kan de nieuwe laag behang gaan verkleuren wanneer deze over een al bestaande laag behang wordt geplakt. Eveneens is het dan mogelijk dat er oude naden zichtbaar blijven na het plakken van de nieuwe laag behang.

Voor het weghalen van de oude laag behang kan men gebruik maken van een afstoomapparaat of van een afweekmiddel speciaal geschikt voor behang. Onder invloed van stoom zal het behang vochtig worden en de plak langzaam los gaan laten. Met het behangafweekmiddel wordt hetzelfde effect bereikt alleen maakt men dan gebruik van chemische middelen in plaats van water. Wil men echter geen dure afweekmiddelen of stoomapparaten aanschaffen dan kan men het oude behang ook bevochtigen met een natte spons of met een plantenspuit. Na het even te hebben laten inweken kan het behang eenvoudig van de muur worden gehaald.

Lees ook
behangpapier
Behanglijm
behangen
Behangen
vliesbehang
Vliesbehang
glasvezelbehang
Glasvezelbehang
behangen
Kamer behangen
behangpapier
Behangpapier
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren