Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Glasvezelbehang

Het ene behang is het andere niet. Er zijn inmiddels al vele soorten op de markt, allemaal met hun eigen kwaliteiten. Papierbehang is lekker goedkoop en vliesbehang is ontzettend snel aan te brengen en te verwijderen zonder dat de ondergrond wordt beschadigd. Ook glasvezelbehang (dat tevens wordt verkocht als glasvlies, glasweefsel, scan, fleezdoek of kaarsdoek) heeft speciale voordelen. Het is namelijk ontzettend goed geschikt om te gebruiken op slechte muren. Barsten en scheuren zijn geen enkel probleem om overheen te behangen. Het wordt zelfs gebruikt om bestaande muren mee te versterken.

Glasvezelbehang is, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van glasvezels. Deze zijn op een speciale manier in elkaar geweven en geperst zodat er bepaalde patronen in de rollen behang ontstaan. Dat heeft niet alleen een decoratief effect: door dit weven wordt het materiaal ontzettend sterk. De rollen worden meestal geleverd in breedtes van één meter en zijn dan wit. Overschilderen is geen probleem: het is zelfs vereist. Na het aanbrengen van het behang moet het twee keer met muurverf worden behandeld. Het is tevens mogelijk om het af te werken met normaal behang, bijvoorbeeld een soort met een patroon erop.

Het aanbrengen van glasvezelbehang is, als je er geen ervaring mee hebt, een klus die je beter aan de vakman kunt overlaten. Dat voorkomt teleurstelling en ergernis en garandeert ook dat het op de beste manier die mogelijk is gebeurt. Als dat niet zo blijkt kun je zonder problemen terug en (in de meeste gevallen kosteloos) herstel vragen of eisen.

Lees ook
behangpapier
Behanglijm
scheidingswand
Scheidingswand
opstijgend vocht
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
gevelbekleding
Schroten
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
cement
cementsluier
muren injecteren
Muren injecteren of gevel impregneren?
hout
muren
behangpapier
Behangpapier
Vochtige muren
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
Schimmelvorming vochtprobleem
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?