Zolder

De bovenste verdieping van een woning of een ander gebouw wordt meestal de zolder genoemd. De zolder bevindt zich dus direct onder het dak. Van oudsher werd de zolder al gebruik om spullen in op te slaan. Tegenwoordig echter heeft de zolder er ook een aantal andere functies bij gekregen. Zo plaatst men meestal de centrale verwarmingsketel op zolder. Verder kan de ruimte benutten om er was te drogen te hangen bij slecht weer of gebrek aan ruimte om de was buiten te drogen. Maar veel mensen willen liever wat extra ruimte creëren. Dit doen ze dan door de zolder te gaan gebruiken als slaapkamer, hobbykamer of studeer- of werkruimte.

Zolders kunnen bereikt worden met een trap. Dit kan een vaste trap zijn maar ook zogenaamde vlizotrappen (in- en uitschuifbare trappen bevestigd aan een afsluitklep) kunnen toegang verlenen tot de bovenste verdieping van de woning.

In tegenstelling tot vroeger zijn zolders heden ten dage vaak goed geïsoleerd. Hierdoor is het mogelijk om er een extra leefruimte te creëren. Heeft men echter een woning waarbij de zolder niet over de benodigde isolatie beschikt dan is het zeker aan te bevelen om deze eerst aan te brengen alvorens de ruimte als extra kamer in gebruik te gaan nemen. Men kan immers de ruimte wel verwarmen maar als de warmte direct weer de zolder verlaat door diverse kieren en spleten dan is dit niet alleen nadelig voor het milieu. Men zal de gevolgen zeker merken op de energienota en dus in de portemonnee.

Zolderrenovatie offertes ontvangen

Wil je jouw zolder laten isoleren, renoveren of inrichten door een professionele vakman? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende vakmensen die werkzaam zijn in jouw regio. Deze dienst is Gratis en vrijblijvend. Wel vragen wij om enkel offertes aan te vragen voor concrete projecten aangezien de vakmannen moeite doen om een goede en correcte offerte op te maken op maat van jouw wensen.

Lees ook
zolder voorbeeld
Zolder verbouwen
dak isoleren materialen
Zolder isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer
badkamer na renovatie
Badkamer renovatie checklist