Zolder verbouwen

In veel woningen is heden ten dage wel een zolder aanwezig. Men gebruikt deze ruimte echter meestal alleen om wat oude en ongebruikte spullen op te slaan of om de ketel van de centrale verwarming neer te zetten. Een zolder kan echter ook prima voor andere doeleinden gebruikt worden mits er goede isolatie heeft plaatsgevonden. Men kan dan de zolder gaan verbouwen tot bijvoorbeeld een extra slaapkamer, een speelkamer voor de kinderen of een ruimte om in te werken, te studeren of een hobby uit te oefenen.

Men kan eveneens besluiten om zelfs twee ruimtes te maken op zolder. Dit kan door het plaatsen van (eventueel flexibele) scheidingswanden. Op deze manier kan men in de loop der tijd de zolder zelfs aanpassen aan de dan gewenste indeling.

In de meeste gevallen is er op een zolder al wel elektriciteit aanwezig maar is dit niet genoeg om in de nieuw te creëren ruimte van dienst te zijn. Men moet dus nieuwe aansluiting (laten) aanleggen. Zolang men de wanden nog niet heeft bewerkt is dit een vrij eenvoudige klus. Ook moet worden bekeken of er andere leidingen moeten worden aangelegd bijvoorbeeld om een wasmachine, wasdroger of sanitair van water te kunnen voorzien en tevens dit water weer te kunnen afvoeren.

Men dient echter ook rekening te houden met het feit dat de zolder verwarmd zal moeten worden. Indien de centrale verwarmingsketel dit aankan is het mogelijk om de zolder van extra radiatoren te voorzien en op die manier het comfort te verhogen. De zolder is vaak een ongebruikte ruimte. Door ‘m te verbouwen heb je er echter stukken meer plezier van.

Zolderrenovatie offertes ontvangen

Wil je jouw zolder laten isoleren, renoveren of inrichten door een professionele vakman? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende vakmensen die werkzaam zijn in jouw regio. Deze dienst is Gratis en vrijblijvend. Wel vragen wij om enkel offertes aan te vragen voor concrete projecten aangezien de vakmannen moeite doen om een goede en correcte offerte op te maken op maat van jouw wensen.

Lees ook
dak isoleren materialen
Zolder isoleren
zolder
Zolder
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer
badkamer na renovatie
Badkamer renovatie checklist