Ontstoppingsdienst

Een afvoerleiding is bedoeld voor het afvoeren van water dat is verontreinigd door bijvoorbeeld het baden en douchen, toiletgebruik, het doen van de afwas of het gebruik van de wasmachine of vaatwasser. In de meeste gevallen zal het water zonder problemen worden geloosd op het riool. Het kan echter voorkomen dat de leiding verstopt is geraakt door stoffen die zich aan de wanden hebben vastgehecht zoals vet. Door het overdadig gebruik van (vochtig) toiletpapier kunnen er echter ook verstoppingen in de leidingen optreden. Het gevolg hiervan is dat het water niet kan wegstromen in het riool.

De afvoerleiding zal pas weer bruikbaar zijn wanneer de verstopping is opgeheven. Hiervoor zijn allerlei mechanische en chemische middelen in de handel. Naast de plopper en de ontstoppingsveer zijn er zowel vloeibare ontstoppers als varianten in de vorm van korrels. In veel gevallen zijn bovengenoemde middelen afdoende om de afvoer weer werkend te krijgen. In geval van ernstige verstoppingen kan men echter beter de hulp inroepen van een ontstoppingsdienst.

Een ontstoppingsdienst kan de afvoerleidingen onder hoge druk schoon spuiten of het afvoersysteem in zijn geheel reinigen zodat alle verontreinigingen kunnen worden verwijderd. In tegenstelling tot de ontstoppingsmiddelen die door de gebruiker van de afvoer worden toegepast zal een ontstoppingsbedrijf gebruik maken van krachtiger materiaal en materiaal dat verder in het afvoersysteem kan komen. Ze werken bovendien niet van binnenuit maar openen meestal een put buitenshuis. Deze putten zijn een directe verbinding tussen de afvoerleidingen in huis en het riool waarop deze leidingen zijn aangesloten.

Lees ook
ontstopping
Ontstoppen
afvoerleidingen
Afvoerleidingen
afvoer
Riolering
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer