Sectionale poorten zijn afsluitmethoden die op maat worden gemaakt voor bijvoorbeeld een garage of een bedrijfspand. De sectionale poort gaat in de meeste gevallen vertikaal open door bediening met de hand of met behulp van een afstandsbediening. Heden ten dage zijn er echter ook een aantal sectionale poorten op de markt gebracht die, niet vertikaal, maar horizontaal kunnen worden geopend en gesloten.

In veel gevallen worden sectionale poorten vervaardigd van een sterke staal constructie die voorzien kan worden van allerlei kleuren en zelfs worden voorzien van bijvoorbeeld een afwerking van hout. Afhankelijk van de persoonlijke smaak en de uitstraling van het gebouw kan er altijd wel een passende sectionale poort worden gevonden.

Maar niet elke situatie is gelijk dus het komt vaak voor dat de sectionale poort op maat moet worden gemaakt. Verder kunnen er diverse aanpassingen aan worden verricht zodat de poort helemaal naar wens van de klant kan worden samengesteld.

Bij de productie en montage van een sectionale poort dient men rekening te houden met veiligheid tijdens het gebruik en kan men eventueel isolatiemateriaal aanbrengen zodat men kan genieten van extra comfort in de garage of het pand. De sectionale poort is dus niet alleen een fraaie afsluiting die ongewenste bezoekers buiten de deur houdt, het is ook een manier om het pand een mooi aanzien en extra comfort te geven. Een sectionale poort is in de meeste gevallen standaard voorzien van een sterk slot en eventueel nog extra grendels om de poort goed af te kunnen sluiten.