Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Aanleg oprit

Iedereen die een oprit wil aanleggen dient goed na te denken over het te gebruiken materiaal, de kosten die de aanleg met zich meebrengt, de toegangsmogelijkheden, welke experts men nodig heeft bij de klus en wat men juist zelf kan doen. Hoewel de aanleg van een oprit niet gemakkelijk is zijn er altijd wel een aantal zaken die men zelf kan uitvoeren. Door zelf bepaalde dingen te doen kan men besparen op het totale budget.

Voordat men met de aanleg van een oprit begint kan men het beste eerst advies in gaan winnen bij een expert op dit gebied zoals een aannemer of een tuinarchitect. Deze personen kunnen advies geven over het te gebruiken materiaal en de meest handige aanpak. Men kan bij de aanleg immers op veel gebieden de fout ingaan.

Zo moet men bijvoorbeeld rekening houden met de juiste uitgraafdiepte voor het te gebruiken oppervlaktemateriaal. Men vergeet ook vaak om de juiste hoogte van de oprit te (laten) berekenen. Het water kan daardoor niet of verkeerd van de oprit aflopen zodat er gaten en plassen kunnen ontstaan. Professionals kunnen in veel gevallen goede adviezen geven wat de oppervlaktematerialen betreft. Het ene materiaal is immers beter geschikt voor een bepaald type oprit dan de andere.

Een andere veel gemaakte fout is de tegels of de stenen direct in het zand leggen. Hierdoor komen deze ongelijk te liggen en loopt men het risico op het verzakken van de oprit. Geen solide ondergrond kan eveneens tot schade aan de oprit leiden.

Offertes ontvangen voor bestrating

Een nieuwe oprit of terras laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
nidagravel
Nidagravel
rolpoort
Rolpoort
oprit aanleggen
Sectionale poort
voorbeeld opritten
Opritten
dolomiet oprit
Dolomiet oprit
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen