Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Rolpoort

Een rolpoort is, zoals het woord al aangeeft, een poort die opzij gerold kan worden. Het principe is te vergelijken met een schuifdeur. Men heeft dus geen extra ruimte nodig om de poort open te draaien. Deze schuif immers langs de erfafscheiding zonder extra ruimte nodig te hebben.

 

rolpoort

 

Een ander voordeel van een rolpoort is dat de poort, wanneer deze niet is vastgezet, tegen mensen of goederen aan kan zwaaien met alle gevolgen van dien. Naast rolpoorten die over een rail in de grond open- of dichtschuiven zijn er ook rolpoorten die vrij dragend zijn. Dit wil zeggen dat men geen last heeft van een rail in de grond en dat de bestrating niet wordt aangetast door het aanleggen van deze rail maar ook niet door de poort die er overheen schuurt. De poort hangt immers een bepaalde afstand boven de grond.

Het openen en sluiten van een rolpoort gebeurt meestal met behulp van geleidewielen die voorzien zijn van kogellagers. Een rolpoort is dus gemakkelijk te bedienen zonder te veel krachtsinspanning te hoeven leveren. Het is dus heel goed mogelijk om een dergelijke poort met de hand te openen. Toch geven sommige mensen er de voorkeur aan om de rolpoort elektrisch te openen en te sluiten zodat ze bijvoorbeeld niet eerst hun auto uit hoeven om de poort te openen en na het passeren van de poort deze weer moeten dichtmaken. Veel rolpoorten zijn bovendien heel goed geschikt om te gebruiken op een plaats waar men een toegangscontrole wil uitvoeren.

Offertes ontvangen voor bestrating

Een nieuwe oprit of terras laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
nidagravel
Nidagravel
voorbeeld opritten
Opritten
opritten
Aanleg oprit
dolomiet oprit
Dolomiet oprit
oprit aanleggen
Sectionale poort
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen