Rolpoort

Een rolpoort is, zoals het woord al aangeeft, een poort die opzij gerold kan worden. Het principe is te vergelijken met een schuifdeur. Men heeft dus geen extra ruimte nodig om de poort open te draaien. Deze schuif immers langs de erfafscheiding zonder extra ruimte nodig te hebben.

Een ander voordeel van een rolpoort is dat de poort, wanneer deze niet is vastgezet, tegen mensen of goederen aan kan zwaaien met alle gevolgen van dien. Naast rolpoorten die over een rail in de grond open- of dichtschuiven zijn er ook rolpoorten die vrij dragend zijn. Dit wil zeggen dat men geen last heeft van een rail in de grond en dat de bestrating niet wordt aangetast door het aanleggen van deze rail maar ook niet door de poort die er overheen schuurt. De poort hangt immers een bepaalde afstand boven de grond.

Het openen en sluiten van een rolpoort gebeurt meestal met behulp van geleidewielen die voorzien zijn van kogellagers. Een rolpoort is dus gemakkelijk te bedienen zonder te veel krachtsinspanning te hoeven leveren. Het is dus heel goed mogelijk om een dergelijke poort met de hand te openen. Toch geven sommige mensen er de voorkeur aan om de rolpoort elektrisch te openen en te sluiten zodat ze bijvoorbeeld niet eerst hun auto uit hoeven om de poort te openen en na het passeren van de poort deze weer moeten dichtmaken. Veel rolpoorten zijn bovendien heel goed geschikt om te gebruiken op een plaats waar men een toegangscontrole wil uitvoeren.

Offertes ontvangen voor bestrating

Een nieuwe oprit of terras laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
dolomiet oprit
Dolomiet oprit
opritten
Aanleg oprit
oprit aanleggen
Sectionale poort
voorbeeld opritten
Opritten
dolomiet oprit
Nidagravel
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?