Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Voordelen en nadelen van airconditioning.

 

Wat zijn de voordelen van een airco?

Het grootste voordeel van airconditioning is dat je de temperatuur zelf kunt regelen. In de zomermaanden binnenshuis werken kan soms lastig zijn, omdat het dan erg warm (drukkend, benauwd) is.

Dankzij de airconditioning zorg je er voor dat de temperatuur binnen lager wordt, zodat je beter kunt presteren. Een constante temperatuur van 21° Celsius is ideaal voor op kantoor om de productiviteit hoog te houden en een comfortabel gevoel te behouden.

De luchtvochtigheid kan met de airconditioning worden geregeld. Dit heeft een sterke impact op het comfort. Doordat je kiest voor airconditioning wordt er gezorgd voor een gelijkmatige luchtverdeling.

 

airconditioning

 

Wat zijn de nadelen van een airco?

Mobiele airco[/caption]Het nadeel van airconditioning kan zijn dat je deze moet onderhouden (afhankelijk van welk model je kiest). Onderhoud is wel belangrijk, want een slecht onderhouden luchtfilter bijvoorbeeld kan aanleiding geven tot diverse ziekten en allergieën. Daarnaast klagen sommige mensen er over dat zij snel verkouden zijn als zij in een ruimte met airconditioning zitten. Dit kan komen door de grote temperatuurverschillen. Er moet daarom altijd gekozen worden voor een aangename temperatuur en dat het verschil (de overgang tussen binnen en buiten of een ander ruimte) niet te groot is.

Een airco verantwoord gebruiken is dus aan te raden. Op die manier vermijd je verkoudheden en ziektes. Airco’s kunnen zelfs bijdragen tot de gezondheid omdat ze ook via diverse filters de lucht reinigen. Pollen, sigarettenrook, stof, … het kan allemaal uit de lucht worden gehaald.

Airco’s verbruiken veel energie en dat is direct een ander nadeel. Er kan wel gecombineerd worden met zonnepanelen om tijdens de zomer het overschot aan energie te gebruiken. Bijkomend is het ook noodzakelijk dat je woning goed gesloten en geïsoleerd is, want anders verlies je opnieuw de verkregen koelte door vermenging met de warmte buitenlucht.

Gratis airconditioning offertes aanvragen? Vergelijk ook prijzen!

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
ventilatiesysteem
Ventilatie
airco in huis
Wat is airconditioning?
airco kopen
Werking van een airco.
airco vullen
Airco bijvullen
airco plafond
Plafondventilator
prijs airco
Hoeveel kost een airco?
airco onderhouden
Airco onderhouden
airco toepassingen
Balansventilatie
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen