Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Airco onderhouden

Een airco is een systeem waarbij men het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen. Is het warm dan kan men de temperatuur binnen met enkele graden verlagen terwijl men in koudere tijden de temperatuur juist met een paar graden kan opvoeren. Bovendien kan men met een airco ook de vochtigheid van de lucht regelen.

Een airco is een heel prettige manier om de situatie in een gebouw aangenaam te houden. Toch kent het ook een nadeel: men kan namelijk last krijgen van het zogenaamde sick building syndrome. Dit is een verzamelnaam voor een aantal ziekteverschijnselen en allergieën die worden veroorzaakt door een, met name, slecht of niet onderhouden airco.

Het goed onderhouden van de airco is dus erg belangrijk. Vooral het reinigen van de luchtfilters vraagt om wat extra aandacht. Er kunnen zich immers bacteriën en andere ziekteverwekkers in de lucht zitten die zich dan vervolgens in de luchtfilter gaan nestelen. Door de airco te gebruiken worden deze ziekteverwekkers door het gebouw getransporteerd en kan men hierdoor ziek worden. Verder dient men te zorgen voor voldoende water in het systeem zodat de airco dit kan verdampen.

Aanbevolen wordt om ten minste één keer per jaar de gehele installatie te laten controleren door een erkend vakman. De luchtfilters dient men vaker, het beste een maal per maand goed schoon te (laten) maken. Hierdoor voorkomt men ophoping van vuil en ziektekiemen. Bovendien zal de levensduur van de airco aanzienlijk worden verlengd door het juiste gebruik en onderhoud en regelmatige controle.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
no image set
Stroomgroep
no image set
Gevelbekleding
no image set
Kelder dichting
no image set
Plafondventilator
gevelreiniging
Gevel reinigen
airco kopen
Werking van een airco.
no image set
Arduin dorpels
vouwgordijn
Vouwgordijnen
no image set
Voordelen en nadelen van airconditioning.
no image set
Arduin reinigen
no image set
Bardage
gevelbekleding
Sidings