Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Ventilatie

Steeds meer gebouwen worden op zo’n manier gebouwd dat er geen lucht meer naar buiten kan ontsnappen. Men isoleert de gebouwen om op energiekosten te kunnen besparen. Het gevolg hiervan is wel dat, wil men een gezond leefklimaat behouden binnenshuis, er ventilatie moet plaatsvinden.

 

ventilatiesysteem

 

Ventileren gebeurde vroeger door gewoon een raam open te zetten. Later kwamen daar de ventilatieroosters en afzuigsystemen bij. Hoewel ventilatie zorgt voor een gezonde lucht in de woning of het bedrijf, toch kent ook ventilatie nadelen.

Allereerst verliest men veel warmte door te ventileren. In de zomermaanden is dit niet zozeer aan de orde maar in de winter des te meer. In de koude maanden verwarmt men immers de woning of het bedrijf door middel van een verwarmingsketel, kachel of haard. Al deze apparaten maken meestal gebruik van energie die door verbranding van fossiele brandstoffen of van hout wordt opgewekt. Het gevolg van dergelijke verbrandingsprocessen is het ontstaan van CO2 ofwel kooldioxide. Dit is een schadelijk broeikasgas dat de lucht ernstig vervuilt. De buitenlucht wordt dus niet alleen verwarmd door het ventileren zelf maar tevens door de energie die wordt opgewekt om de geventileerde ruimte weer opnieuw op te warmen.

De oplossing voor dit probleem zou warmterecuperatie zijn. Hierbij wordt de lucht wel geventileerd maar voordat deze het gebouw verlaat wordt er, de nog aanwezige, warmte uitgehaald. Op die manier blijft de warmte binnen en hoeft de verwarming minder bij te verwarmen. Het resultaat: minder belasting voor het milieu en een lagere energienota voor de consument.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
prijs airco
Hoeveel kost een airco?
airconditioning
Voordelen en nadelen van airconditioning.
airco in huis
Wat is airconditioning?
airco toepassingen
Balansventilatie
airco vullen
Airco bijvullen
airco onderhouden
Airco onderhouden
airco plafond
Plafondventilator
airco kopen
Werking van een airco.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen