Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Hoeveel kost een airco?

Mensen presteren beter als de temperatuur waarin zij werken niet te koud is en niet te warm. In de winter kan het erg koud zijn en in de zomermaanden weer erg warm. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor airconditioning omdat de productiviteit van werknemers hoger is als zij in een ideale temperatuur kunnen werken.

 

Aandachtspunten aankoop airconditioning

Wanneer je een airconditioning gaat kopen, dan is het belangrijk dat je op een aantal punten let:

  • De garantie is van groot belang, let er op hoeveel jaar garantie je hebt;
  • Kijk hoe de airconditioning in elkaar gezet moet worden, er zijn ook bedrijven die dit voor je kunnen doen (wanneer het een grote installatie betreft bijvoorbeeld);
  • De verschillende modellen kun je met elkaar vergelijken. Let op hoe je de airconditioning kunt bevestigen.
  • De prijzen zijn van belang zodat je weet wat het je in totaal gaat kosten (vergelijk aanbieders met elkaar hierdoor kun je soms wel tientallen euro’s besparen op eenzelfde apparaat);
  • Bekijk het energieverbruik van de airconditioning;
  • Maakt de airconditioning veel geluid?
  • Is de airconditioning zichtbaar of kan deze goed worden weggewerkt?

Het zijn een aantal belangrijke aspecten waar je op dient te letten bij de aankoop. Als je een airconditioning voor je woning koopt dan wil je geen apparaat dat veel geluid maakt, zeker niet wanneer dit dicht bij de slaapkamer wordt geplaatst.

De belangrijkste aspecten bij de aankoop van een nieuwe airco is dat deze het nodige comfort oplevert. Zowel geluid, de aanwezigheid van een nachtstand en filter om geuren en lucht te neutraliseren zijn belangrijke elementen. Een tweede belangrijk puntje is het rendement. Van je airco verwacht je natuurlijk dat deze rendabel is voor een langere periode. Daar moet je je dan ook de vraag stellen om voor een goedkoop model te gaan of een duurder toestel die op termijn wel iets meer kan opleveren.

 

Airco besparingstip voor particulieren!

Ben je particulier gebruiker en op zoek naar een goed airco systeem? Is je woning minimaal 5 jaar oud? Hou dan rekening met het BTW-tarief! Op losse toestellen zal je 21% BTW betalen maar als je kiest voor systemen die gemonteerd worden door een installateur en onlosmakelijk verbonden wordt met de woning dan betaal je slechts 6% BTW.

Het type airco met vaste split-unit komt hiervoor in aanmerking. Doe dus zeker beroep op een installateur als dit het type airco is dat je verkiest. Eenvoudig airconditioning offertes aanvragen kan op deze pagina.

 

Airconditioning kopen.

De kosten van de airconditioning zijn afhankelijk van het model waarvoor wordt gekozen. Als je wilt dat hij nauwelijks geluid maakt en nauwelijks zichtbaar is, dan is de airconditioning prijzig, maar je krijgt er wel veel voor terug.

Een mobiele ventilator die voor koeling zorgt en voor honderd euro kan gekocht worden in de Gamma of een andere bouwmarkt kan voor sommige mensen al voldoende zijn om de nodige verkoeling te bekomen. Andere systemen die complexer zijn en meerdere ruimtes kunnen koelen zullen duurder zijn. De prijzen kunnen in dat geval oplopen tot in de duizenden euro’s. Airconditioning wordt niet meer als een luxe beschouwd, maar veelal ook gekocht uit noodzaak

Prijzen kunnen variëren, zoveel is duidelijk. Een degelijk monobloc systeem kan schommelen tussen 1.000 euro tot 1.830 euro, met onderlinge verschillen of dit al dan niet gecombineerd wordt met de werking van een warmtepomp.

Monosplit systemen kosten je ongeveer tussen 1200 euro en de prijzen kunnen oplopen tot 3.400 euro per stuk. Hierin zijn er ook onderlinge verschillen, bijvoorbeeld met casetteunits of plafondunits. Er kan dus moeilijk een prijs op worden geplakt.

Meer over de verschillende soorten airco’s, namelijk de airco met buitenunit (split airco) en de airco zonder buitenunit (monoblock airconditioning) lees je op www.airconditioning-specialist.be/monoblock-airco.

 

Direct een prijsofferte nodig?

Als je echt een specifieke richtprijs voor de installatie van een airconditioning wilt ontvangen, dan raden we je aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Online offertes aanvragen zijn gratis, vergen weinig moeite en je krijgt tot maximaal 4 offertes die je onderling nog eens kan vergelijken om een extra voordeel te slaan.
Klik hier om uw offerte aanvraag te starten! Vergelijk prijzen en bespaar tot 30%!

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
airconditioning
Voordelen en nadelen van airconditioning.
airco kopen
Werking van een airco.
airco onderhouden
Airco onderhouden
airco in huis
Wat is airconditioning?
ventilatiesysteem
Ventilatie
airco vullen
Airco bijvullen
airco plafond
Plafondventilator
airco toepassingen
Balansventilatie
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen