Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Airco bijvullen

Door middel van airconditioning kan niet alleen de temperatuur in een ruimte worden gereguleerd maar ook de luchtvochtigheid kan op een prettig niveau gehouden worden. Als het buiten warm is kan men het binnen juist koeler maken maar ook wanneer het buiten koud is kan een airconditioning ervoor zorgen dat de temperatuur behaaglijk wordt.

 

airco vullen

 

In de meeste gevallen zorgt een aircosysteem er ook voor dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd door de lucht door filters te leiden. Een airconditioning kan dus zowel werken als een warmtepomp maar ook als verdamper van water ten behoeve van de luchtvochtigheid.

Er dient dus een bepaalde hoeveelheid water in een aircosysteem aanwezig te zijn. Is het waterniveau te laag dan dient dit te worden bijgevuld. Gebeurt dit namelijk niet op tijd dan kan er, in het ergste geval, onherstelbare schade aan het apparaat optreden. Men kan een airconditioning het beste ten minste één keer per jaar laten controleren. Op dat moment kan men dan tevens kijken of er nog voldoende water aanwezig is in het apparaat. Het bijvullen kan dan ook gelijk gebeuren. Dit zit in veel gevallen gewoon bij de controlebeurt inbegrepen.

Veel mensen vinden het niet nodig om eens per jaar hun airco te laten controleren. Het apparaat doet het immers toch (nog) prima. Niets is echter minder waar. Een controle en het bijvullen van de airco kunnen de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengen. De jaarlijkse kosten voor de controle verdient zichzelf dus al gauw terug. Reparaties zijn namelijk vaak veel duurder.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
airco in huis
Wat is airconditioning?
airconditioning
Voordelen en nadelen van airconditioning.
airco onderhouden
Airco onderhouden
airco kopen
Werking van een airco.
ventilatiesysteem
Ventilatie
airco plafond
Plafondventilator
airco toepassingen
Balansventilatie
prijs airco
Hoeveel kost een airco?
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen