Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Balansventilatie

Balansventilatie is, zoals het woord al duidelijk aangeeft, een ventilatiesysteem waarbij er een evenwicht wordt gevormd tussen de aan- en afvoer van lucht. Door middel van ventielen wordt de lucht uit een ruimte gezegen of er juist weer ingeblazen. In de meeste gevallen zitten de afzuigventielen in ruimtes zoals de keuken, het toilet of de badkamer terwijl de inblaasventielen vaker in woon- of slaapkamers worden geïnstalleerd. In enkele gevallen worden er ook inblaasventielen in bijvoorbeeld de hal of gang geplaatst.

 

airco toepassingen

 

Alle ventielen zijn via luchtkanalen op een centrale ventilator aangesloten en ook op een warmterecuperator. Deze warmterecuperator haalt de warmte die nog in de afgezogen lucht zit eruit en brengt deze terug in de ingeblazen lucht. Zo wordt de koude buitenlucht eerst opgewarmd voordat deze in een ruimte wordt geblazen.

Een nadeel van balansventilatie is dat er gezondheidproblemen kunnen optreden wanneer het systeem niet voldoende of onjuist wordt onderhouden. Er kunnen dan namelijk schadelijke bacteriën gaan groeien in de filters van het systeem wat tot gevolg heeft dat de luchtverversingscapaciteit minder wordt. Om deze capaciteit op peil te houden is het nodig om de filters regelmatig schoon te maken. Het beste is om dit één keer per week te doen. Verder dienen de filters twee maal per jaar te worden vervangen en dient de installatie elk jaar een onderhoudsbeurt te krijgen.

Naast het voorkomen van gezondheidsklachten door het regelmatig uitvoeren van onderhoud voorkomt op deze manier tevens dat er eventueel geluidshinder op zal treden die veroorzaakt wordt door de balansventilatie.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
ventilatiesysteem
Ventilatie
airco in huis
Wat is airconditioning?
airco onderhouden
Airco onderhouden
airco kopen
Werking van een airco.
airco plafond
Plafondventilator
airconditioning
Voordelen en nadelen van airconditioning.
prijs airco
Hoeveel kost een airco?
airco vullen
Airco bijvullen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen