Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Moderne keuken

Wat modern is verandert met de tijd. Vroeger waren een cassettedeck en een kleurentelevisie helemaal je-van-het, terwijl beide apparaten nu al zijn afgelost door nieuwe creaties van de grote elektronicaconcerns. Ook design en stijl is niet altijd tijdloos. Toch krijgt iedereen bij het horen van de term ‘moderne keuken’ een vergelijkbaar plaatje op zijn denkbeeldige netvlies te zien.

 

moderne keuken

 

De keuken waar dan aan wordt gedacht is er meestal een in lichte of juist heel donkere kleuren, zoals antraciet of zwart. Er zijn grote oppervlakken, strakke lijnen en er wordt veel gebruik gemaakt van aluminium. Dat eerste uit zich in het formaat van de gebruikte tegels (zowel op de vloer als op de muur). Bij het tweede, de strakke lijnen, wordt meestal gedacht aan een platte (inductie-)kookplaat, greeploze deurtjes en weinig tierlantijntjes.

Maar niet alleen wat betreft uiterlijk onderscheid een moderne keuken zichzelf van de rest. Ook de indeling kan heel typerend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kookeiland, iets wat je zelden in landelijke of nostalgische keukens terugziet. In moderne designkeukens is dat echter wel anders: als er plek (en geld) voor is, staat er meestal wel een. Zo’n eiland (of schiereiland, die bestaan inmiddels ook) staat ontzettend mooi maar bied ook een flinke lading extra gebruiksgemak. Precies die eigenschap maakt het zo’n treffend voorbeeld van modern keukendesign: weinig poespas, oog voor detail en met ontzettend goede ergonomie.

Zoals al gezegd is aluminium een stof die je veel in moderne keukens tegenkomt. Ook RVS, roestvrij staal, wordt op grote schaal toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de (eventuele) deurgrepen en lampen, maar ook aan inbouwapparatuur: veel ovens en afzuigkappen hebben een front van dit materiaal.

Lees ook
keukeninrichting
Keukeninrichting
landelijke keuken
Landelijke keukenstijl
keuken
keuken
keuken traditioneel
Traditionele keuken
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond