Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

keuken

Volgens sommigen is deze plaats de belangrijkste in het hele huis: het hart van de woning. Anderen zijn het daar niet mee eens, maar het is zonder meer waar dat je niet zonder kunt. In onze moderne maatschappij is een keuken namelijk bijna uitgegroeid tot nood, tenzij je genoegen neemt met het nuttigen van magnetron- of afhaalmaaltijden, jaar in, jaar uit.

 

keuken

 

De meeste mensen zien dat niet zitten en vinden het leuker, fijner en lekkerder om elke avond hun eigen maaltje in elkaar te draaien. Het is dan ook belangrijk dat er in een keuken genoeg plaats is om dat te doen: liever een kastje minder en voldoende ruimte om te werken dan die extra opbergmogelijkheid en jezelf in de vingers snijden omdat er eigenlijk te weinig plaats is. Toch is ook alleen een groot aanrechtblad niet zaligmakend. In een moderne keuken horen namelijk veel en veel meer dingen thuis, variërend van besteklades tot hypermoderne inbouwapparatuur.

In die laatste categorie volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Op het moment dat een fabrikant iets nieuws op de markt brengt wordt er al bijna begonnen met het ontwerpen van een verbeterde versie. Bekend zijn het fornuis (al heb je inmiddels de keuze uit gas-, elektrische, keramiek of inductiekookplaten), de oven (in even zoveel smaken te verkrijgen), de afzuigkap en een koelkast en diepvriezer. Ook een vaatwasser is inmiddels al behoorlijk ingeburgerd, terwijl dat vroeger een apparaat was dat alleen de rijkste mensen hadden. Die pronken nu met spullen als een ingebouwde koffiemachine, quooker (een tap voor kokend water) en een stoomoven.

Net zoals er ontzettend veel smaken zijn op het gebied van voedsel, zijn er ook ontelbaar veel soorten en stijlen keukens te koop. Landelijk en vol met tierlantijnjes en patronen, strakke keukens met kaarsrechte lijnen en moderne materialen en minimalistische modellen, die zich kenmerken door het ontbreken van (duidelijk zichtbare) grepen, schakelaars en stopcontacten. Voor ieder is er dus wel wat wils. Immers: zoveel mensen, zoveel wensen!

Lees ook
keukeninrichting
Keukeninrichting
moderne keuken
Moderne keuken
landelijke keuken
Landelijke keukenstijl
keuken traditioneel
Traditionele keuken
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond