Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Keukeninrichting

Wanneer je eenmaal duidelijk hebt dat het tijd is voor de aanschaf van een nieuwe keuken zijn er allerlei beslissingen die je moet maken. Deze variëren van de gewenste kleurencombinaties tot de apparatuur die je graag ingebouwd ziet en de mogelijkheden daarvan. Een keukenadviseur zal echter eerst, eventueel samen met de klant, kijken naar de beste indeling. Hoe krijg ik zoveel mogelijk opberg- en werkruimte in de beschikbare ruimte.

 

keukeninrichting

 

Het is essentieel om goed om te gaan met vierkante meters. Die zijn immers een kostbaar goed omdat je de keuken niet zomaar kunt uitbreiden (en dat dan ook nog ‘ns ’n flinke bom duiten kost). Let niet alleen op kastruimte, hoewel dat ook belangrijk is, maar schenk tevens aandacht aan werk- en loopruimte. Als je bijna altijd alleen staat te kokkerellen heb je namelijk minder bewegingsruimte nodig dan wanneer je graag met z’n tweeën in de keuken staat.

Als duidelijk is welke opstelling optimaal gebruik maakt van de aanwezige ruimte is het tijd om te bepalen waar welke onderdelen geplaatst moeten worden. Soms wordt je keuze daarvoor beperkt door de aanwezigheid van aansluitingen (zoals waterleidingen of een afvoer) op gegeven punten, maar meestal is er best wat te schuiven. Zorg dat dingen die bij elkaar horen ook daadwerkelijk bij elkaar in de buurt staan. Een wasbak en een kookplaat precies naast elkaar is bijvoorbeeld niet de meest handige oplossing: een wasbak en een kookplaat aan weerszijden van een stuk aanrecht is dat wél.

Een ander item waar veel mensen niet goed genoeg over nadenken is de verlichting. Je moet namelijk goed kunnen zien wat je doet. Dat werkt niet alleen fijner maar is ook een stuk veiliger. De gereedschappen die je in de keuken gebruikt zijn immers niet altijd even ongevaarlijk! Als je hebt gekozen voor hooggeplaatste keukenkastjes zijn die perfect geschikt om verlichting aan te monteren: onder het kastje, boven het werkblad. Op die manier sta je nooit in je eigen licht. Kies het liefst voor halogeen- of LED-verlichting. Dat is fel, constant van kleur en gaat lang mee.

Lees ook
keuken traditioneel
Traditionele keuken
landelijke keuken
Landelijke keukenstijl
keuken
keuken
moderne keuken
Moderne keuken
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond