Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Landelijke keukenstijl

Bijna alles wat er te koop is, is aan mode onderhevig. Kleding, auto’s en elektronische apparaten. Maar ook op het gebied van interieur-, badkamer- en keukendesign zijn trends te herkennen. Momenteel kiezen veel mensen voor een strakke keuken die is opgebouwd van moderne materialen. Een ruwe uitstraling spreekt tevens veel mensen aan. Er is echter ook een groep die kiest voor een stijl die terug doet denken aan de keuken van opa en oma of aan het interieur van de boer die vroeger naast je woonde: maak kennis met de landelijke keukenstijl.

 

landelijke keuken

 

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: landelijke keukens zijn niet hetzelfde als klassieke of traditionele keukens, hoewel er zeker een aantal overeenkomsten zijn. Een factor die beide stijlen delen is de aanwezigheid van patroontjes en tierlantijntjes. In een landelijke keuken zijn dat er echter een stuk minder en zijn ze bovendien minder aanwezig. De gezelligheid en warmte die van een landelijke keuken uitgaat en die wordt gecreëerd door de gebruikte kleuren en materialen is voor een flink aantal mensen reden om een keuken in deze stijl aan te schaffen.

Een ander kenmerk van landelijke keukens, die ook wel als country keukens worden verkocht, is het oog voor detail. Alles moet perfect bij elkaar passen: de gebruikte tegels, kastjes, profielen, plinten en deurknopjes worden met grote precisie op elkaar afgestemd. Tevens wordt hightech apparatuur meestal van een klassiek uiterlijk voorzien of weggewerkt achter een kastdeurtje.

Want hoewel deze keukens er op het eerste gezicht niet zo modern uitzien, verandert dat beeld snel als je een blik op de inbouwapparatuur werkt. De standaarddingen (koelkast, vriezer, et cetera) zijn uiteraard aanwezig, maar ook een vaatwasser en een luxe oven mogen niet ontbreken. Sterker nog, die laatste, meestal gecombineerd met een gasfornuis, vormt vaak het hoogtepunt van de keuken.

Lees ook
keukeninrichting
Keukeninrichting
moderne keuken
Moderne keuken
keuken traditioneel
Traditionele keuken
keuken
keuken
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond