Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

kelderbouw

Bouwgrond is tegenwoordig schaars en vaak erg duur. Hierdoor besluiten steeds meer mensen, die behoefte hebben aan extra leefruimte, om de diepte in te gaan en een kelder te plaatsen. Vroeger was het namelijk de gewoonste zaak van de wereld dat er bij een woning ook een kelder hoorde. Deze kelder werd in die tijd vooral gebruikt voor de opslag van voedsel en brandstof. Deze functie heeft de kelder (deels) verloren toen de koelkast en de verwarmingsketel hun intrede deden in de maatschappij.

 

kelder bouwen

 

Een kelder bouwen is niet zo eenvoudig als het misschien op het eerste gezicht lijkt. Het betekent veel meer dan alleen een gat graven en dat stutten om er zo een nieuwe ruimte van te maken. De constructie van een kelder dient men vooraf goed te berekenen. Er komt immers een gebouw bovenop te staan waardoor er een bepaalde kracht op de kelder wordt uitgeoefend. Aan de hand van een dergelijke berekening wordt de constructie van de kelder gemaakt. Wanneer er een fout zou zitten in de berekening danwel in de constructie dan zou de kelder minder stevig zijn. Dit kan leiden tot ernstige schade en eventueel ongevallen.

Kortom: het bouwen van een kelder is geen klus die men zelf even gaat uitvoeren. Men doet er goed aan om hiervoor een gespecialiseerd bedrijf bij te betrekken. Zij weten precies wat er wel of juist niet mogelijk is wanneer er een kelder gebouwd gaat worden. Verder zijn zij goed op de hoogte van de geldende normen voor kelderbouw.

Lees ook
kelder waterdicht
Kelder waterdicht
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen
kelder vocht
Kelder dichting
kelder plaatsen
Prefab kelder
kelder maken
Kelder maken
kelder
Kelder
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren