Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kelder maken

Vroeger was het heel gewoon dat men een kelder maakte wanneer er een woning gebouwd werd. Men had ruimte nodig waar men de wintervoorraad voedsel en brandstof moest opslaan. Na de intrede van de koelkast, vrieskast en verwarmingsbronnen waarvoor men geen kolen of hout meer nodig had, verloor de kelder zijn eigenlijke functie.

 

kelder maken

 

Tegenwoordig is men de kelder echter weer steeds vaker gaan zien als een toegevoegde waarde aan een woning. Het is immers een extra ruimte waar men bijvoorbeeld een hobby- of speelkamer kan realiseren. Er zijn daardoor steeds meer mensen die besluiten om een kelder bij hun woning te nemen.

Voor nieuwbouw woningen hoeft dit in de meeste gevallen geen problemen op te leveren. Maar voor bestaande woningen is dit een heel ander verhaal. Een kelder ligt namelijk in zijn geheel of gedeeltelijk onder de vloer van de woning. Men kan daar niet zomaar beginnen met graven. Eerst zal men een constructie aan moeten brengen die ervoor zorgt dat de kracht, die het gebouw boven de kelder uitoefent, kan worden opgevangen. Vervolgens kan er begonnen worden met de bouw van de kelder of de plaatsing van een prefab variant.

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt is het plaatsen van een kelder, zowel onder een nieuwbouw woning of gedeeltelijk onder een bestaand huis, een klus voor een echte specialist op dit gebied. Meestal wordt daarom bij de wens om een kelder te construeren de hulp van een gespecialiseerd bedrijf ingeroepen. Zij weten immers wat er wel en niet mogelijk is.

Lees ook
kelder plaatsen
Prefab kelder
kelder
Kelder
kelder bouwen
kelderbouw
kelder vocht
Kelder dichting
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen
kelder waterdicht
Kelder waterdicht
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren