Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kelder waterdicht

Een kelder ligt altijd lager dan het huis of gebouw waarbij deze hoort. De kans is daarom aanwezig dat er water in de kelder kan dringen. Dit zou kunnen gebeuren na hevige regenval of na het overbelast raken van het rioolnetwerk. Belangrijk is dus om een kelder goed waterdicht te maken. Dit kan men doen door een systeem aan te leggen dat dit water direct zal afvoeren.

Verder is het belangrijk dat er ook geen kleine hoeveelheden water in de kelder kunnen terecht komen. Om dit te kunnen voorkomen kan men een bedrijf inschakelen dat zich heeft toegelegd op het waterdicht maken van onder andere kelders.

Zo’n bedrijf zal eerst het eventueel aanwezige vocht weghalen en daarna een middel aanbrengen, op de wanden en het plafond van de kelder, dat ervoor zorgt dat vocht buiten zal blijven. Lees hier meer over het waterdicht maken van een kelder.

 

kelder waterdicht

 

 

Vocht in de kelder

Het is erg belangrijk om een kelder waterdicht te maken en te houden omdat vocht vaak de hoofdoorzaak is voor het ontstaan van schimmels. Deze schimmels leven graag in vochtige en vaak wat bedompte ruimtes. Een vochtige kelder is voor schimmels een dus waar paradijs.

Wanneer er eenmaal schimmels in de kelder voorkomen is het soms erg lastig om ze weer kwijt te raken. Bovendien kunnen schimmels de lucht in de kelder muf laten ruiken en zelfs schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die met regelmaat in de kelder komen.

Naast het ontstaan van schimmels zorgt vocht ook voor beschadiging van het stucwerk en eventueel opgeslagen goederen in de kelder.

Lees hier meer over vochtproblemen en vochtbestrijding.

Lees ook
kelder vocht
Kelder dichting
kelder plaatsen
Prefab kelder
kelder
Kelder
kelder maken
Kelder maken
kelder bouwen
kelderbouw
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren