Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tegelsnijder

tegelsnijder

Zelf betegelen is een karwei dat men voor een groot deel goed zelf uit te voeren is. Alleen op het moment dat er lastige hoekjes gemaakt moeten worden of tegels moeten worden ingekort wordt het betegelen even een lastigere klus. Voor het op maat maken van tegels zijn echter tegelsnijders in de handel verkrijgbaar. Hiermee kan men eenvoudig tegels op maat maken door het glazuur in te krassen en daarna te breken. Men dient echter rekening te houden met de dikte van de tegels. Voor wandtegels kan men goed uit de voeten met een eenvoudige tegelsnijder terwijl vloertegels een zwaardere variant nodig hebben.

De zwaardere tegelsnijders zijn relatief erg duur als men deze alleen nodig heeft voor het betegelen van één of enkele vertrekken. Veel bouwmarkten bieden daarom aan deze tegelsnijders te verhuren. Eenvoudige tegelsnijders voor wandtegels zijn er natuurlijk ook in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Afhankelijk van de klus en de frequentie van het gebruik van de tegelsnijder kan men besluiten welk type men het beste kan aanschaffen.

Bij het betegelen heeft men in de meeste gevallen niet genoeg aan alleen de hulp van een tegelsnijder. Om allerlei obstakels te kunnen omzeilen heeft men verder nog een beugelzaag en een knabbeltang nodig.

De naam tegelsnijders is eigenlijk een misleidende benaming omdat de tegels niet worden doorgesneden. Door eerst het glazuur van de tegel in te krassen kan men de tegel vervolgens breken. Hoewel het niet moeilijk is om met een tegelsnijder te werken is er wel enige oefening vereist.

Lees ook
steekwagen
Steekwagen
vochtmeter
Vochtmeters? Dit moet je weten.
drilboor
Drilboor
houtdraaibank
Houtdraaibank
lasersnijden
Lasersnijden
decoupeerzaag
Decoupeerzaag
bovenfrees
Bovenfrees
laserwaterpas
Laserwaterpas
houten hamer
Houten hamer
klopboormachine
Boorhamer
afkortzaag
Afkortzaag
cirkelzaag
Cirkelzaag