Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Boorhamer

klopboormachine

Boorhamers worden ook wel eens hamerboren genoemd. Het zijn boormachines waarbij de klopboorbeweging wordt opgewekt met behulp van elektronpneumatiek. Een boorhamer kan heel goed worden ingezet voor het boren van grote gaten in beton en baksteen.

Wanneer men de boorhamer gaat vergelijken met de klopboormachine dan ziet men dat de hamerfunctie van de boorhamer veel groter is dan die van de klopboormachine. Bovendien kan deze hamerfunctie onafhankelijk worden geregeld van de rotatiesnelheid van de boor. Het werken met een boorhamer is voor de gebruiker aanzienlijk lichter dan wanneer er een klopboormachine wordt gebruikt. Men hoeft immers nauwelijks kracht op een boorhamer uit te oefenen terwijl de klopboormachine wel de nodige kracht vraagt.

Sommige boorhamers kunnen in een stand worden gezet waarbij alleen de hamerfunctie is geactiveerd zonder dat de boor ronddraait. Op die manier wordt de boorhamer even effectief als een drilboor. Men kan de boorhamer dan goed gebruiken voor bijvoorbeeld het verrichten van licht sloopwerk. Bij dergelijke machines is vaak niet alleen een set met steenboren maar ook een set met sloopbeitels bijgeleverd. Normaal gesproken kan een boorhamer ook boren zonder dat de hamerfunctie is ingeschakeld. Hierdoor kan men ook boren in onder andere kunststof, hout en metaal.

Boorhamers worden veelvuldig gebruikt in de bouwsector. Ze worden vaak ingezet om bijvoorbeeld gaten te boren in natuursteen. Dit kan onder andere nodig zijn als voorbereiding voor het kloven van blokken natuursteen. Vanwege de grote kracht van de boorhamer kunnen platen van natuursteen juist beter op een andere wijze worden gekloofd.

Lees ook
vochtmeter
Vochtmeters? Dit moet je weten.
houten hamer
Houten hamer
lasersnijden
Lasersnijden
laserwaterpas
Laserwaterpas
cirkelzaag
Cirkelzaag
tegelsnijder
Tegelsnijder
decoupeerzaag
Decoupeerzaag
bovenfrees
Bovenfrees
afkortzaag
Afkortzaag
steekwagen
Steekwagen
lintzaag
Lintzaag
houtdraaibank
Houtdraaibank