Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Boorhamer

Boorhamers worden ook wel eens hamerboren genoemd. Het zijn boormachines waarbij de klopboorbeweging wordt opgewekt met behulp van elektronpneumatiek. Een boorhamer kan heel goed worden ingezet voor het boren van grote gaten in beton en baksteen.

Wanneer men de boorhamer gaat vergelijken met de klopboormachine dan ziet men dat de hamerfunctie van de boorhamer veel groter is dan die van de klopboormachine. Bovendien kan deze hamerfunctie onafhankelijk worden geregeld van de rotatiesnelheid van de boor. Het werken met een boorhamer is voor de gebruiker aanzienlijk lichter dan wanneer er een klopboormachine wordt gebruikt. Men hoeft immers nauwelijks kracht op een boorhamer uit te oefenen terwijl de klopboormachine wel de nodige kracht vraagt.

Sommige boorhamers kunnen in een stand worden gezet waarbij alleen de hamerfunctie is geactiveerd zonder dat de boor ronddraait. Op die manier wordt de boorhamer even effectief als een drilboor. Men kan de boorhamer dan goed gebruiken voor bijvoorbeeld het verrichten van licht sloopwerk. Bij dergelijke machines is vaak niet alleen een set met steenboren maar ook een set met sloopbeitels bijgeleverd. Normaal gesproken kan een boorhamer ook boren zonder dat de hamerfunctie is ingeschakeld. Hierdoor kan men ook boren in onder andere kunststof, hout en metaal.

Boorhamers worden veelvuldig gebruikt in de bouwsector. Ze worden vaak ingezet om bijvoorbeeld gaten te boren in natuursteen. Dit kan onder andere nodig zijn als voorbereiding voor het kloven van blokken natuursteen. Vanwege de grote kracht van de boorhamer kunnen platen van natuursteen juist beter op een andere wijze worden gekloofd.

Lees ook
no image set
Tegelsnijder
no image set
Lasersnijden
no image set
Decoupeerzaag
no image set
Laserwaterpas
no image set
Vochtmeters? Dit moet je weten.
no image set
Klopboormachine
no image set
Lintzaag
no image set
Cirkelzaag
no image set
Houten hamer
no image set
Bovenfrees
no image set
Houtdraaibank
no image set
Steekwagen