Steekwagen
Met behulp van een steekwagen kan men eenvoudig zware lasten van de ene plaats naar de andere vervoeren binnen een korte afstand. Een steekwagen bestaat uit een metalen constructie met twee wielen. Het laadstuk is horizontaal geplaatst vlak bij de grond zodat men dit plateau onder de last kan steken. Hieraan heeft het wagentje ook zijn naam te danken. Door middel van twee verticale buizen met daaraan handvatten kan men de vracht licht naar zich toe kantelen en wegrijden. De rug en het draagplateau zijn in de meeste gevallen extra verstevigd om zo de draagkracht van het wagentje te kunnen vergroten.
Afhankelijk van de constructie en het gebruikte materiaal kan een steekwagen een bepaald gewicht torsen. Hoe steviger en robuuster het materiaal waarvan de steekwagen is vervaardigd des te meer gewicht men ermee kan verplaatsen. Een aluminium steekwagen is dan wel heel licht van gewicht maar kan veel minder zware lasten dragen dan bijvoorbeeld een steekwagen die gemaakt is van ijzer.
Heden ten dage zijn er bovendien opklapbare steekwagen in de handel te verkrijgen. Met behulp van een scharniersysteem kunnen ze heel gemakkelijk worden ingeklapt en besparen zo een hoop ruimte. Meestal zijn dergelijke steekwagen ook licht van gewicht zodat ze eenvoudig kunnen worden meegenomen in bijvoorbeeld een bedrijfswagen. Het gewicht dat men met een opklapbare steekwagen kan verplaatsen is uiteraard minder groot dan wanneer men een gewone steekwagen zou gebruiken. De wielen van een steekwagen kunnen vulbanden hebben of van luchtbanden zijn voorzien. Beide hebben zowel voor- als nadelen.