Verbouwers.be

Verhuislift

De meeste mensen hebben inmiddels al één of meer verhuizingen achter de rug. Dan weet je dat dat een hele onderneming is. Eerst moet alles worden ingepakt (waarbij je vaak ook een deel van je spullen weggooit of vervangt), dan moet alles naar de nieuwe bestemming en ten slotte moeten de meubels en spullen een nieuwe plek krijgen. Dat laatste kan lastig zijn. Er is immers het esthetische aspect: hoe krijg ik alles zo ingericht dat het mooi bij elkaar past. Er speelt echter ook een praktische kant mee: een wasmachine naar zolder slepen is geen klusje dat je eventjes doet. Minimaal drie sterker verhuizers heb je daar voor nodig, en zelfs die moeten er flink voor zwoegen. Als er op zo’n verdieping een raam of een deur aanwezig is dat groot genoeg is kun je overwegen om een verhuislift te huren. Daarmee worden dit soort klussen namelijk een stuk eenvoudiger.

Een verhuislift is geen lift zoals die in grote gebouwen te vinden is. Je kunt het apparaat beter zien als een kruising tussen een hoogwerker en een bagageband (zoals ze die op luchthavens gebruiken). In de meeste gevallen is deze machine op een aanhangwagentje gemonteerd, zodat je ‘m eenvoudig op de goede plek kunt zetten. Wanneer dat is gelukt wordt de telescooparm van de verhuislift uitgeschoven en op de goede hoogte gebracht.

Na al deze voorbereidingen kan het liftwerk beginnen. Zoals gezegd zijn er overeenkomsten te vinden met een hoogwerker, met name als het gaat om het bakje dat op en neer kan bewegen. Bij een verhuislift is er echter geen dicht bakje aanwezig, maar een bakje dat aan één kant open is en aan één kant een deur heeft. Daarmee wordt het mogelijk om de meubels en spullen op de begane grond gemakkelijk in het bakje te zetten, het deurtje dicht te doen en de hele handel naar boven te sturen. Daar staat vervolgens iemand die het liftbakje uit laad, waarna de hele operatie opnieuw kan beginnen.

Lees ook
Buldit guy
Borstelmachine
Buldit guy
Buismotoren
Buldit guy
Stapelaar
Buldit guy
Kniklader
Buldit guy
Bouwkraan
Buldit guy
Werktuigen
Buldit guy
Buismotor
Buldit guy
Bouwliften
Buldit guy
Bandenkraan
Buldit guy
Schrobmachine
Buldit guy
Palletwagen
Buldit guy
Torenkraan